nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
0 10.07.2021 10:22:49

KOLIKO?! Braithwaite je zaradi tega posla NAJBOGATEJŠI nogometaš BARCELONE!

Profimedia
Znašel se je na Forbesovem seznamu najpremožnejših športnikov.

Danski napadalec Martin Braithwaite je s svojimi rojaki spisal najbolj presentljivo zgodbo letošnjega evropskega prvenstva. Danci so se po pretresljivih dogodkih na uvodni tekmi pobrali, ustavili pa so se šele v polfinalu, ko je bila po podaljških boljša Anglija.


A to niti slučajno ni edina presenetljiva zgodba Martina Braithwaita. Razmeroma neznan napadalec se je sredi sezone 2019/20 zaradi kadrovskih težav katalonskega ponosa iz Leganesa preselil v Barcelono. Danec tako živi svoje sanje in igra za enega največjih klubov na svetu, še precej bolj uspešen pa je izven nogometnih igrišč.

Braithwaite pri Barceloni zasluži 'le' 100 tisoč evrov tedensko, kar ga postavlja na 14. mesto lestvice plač pri blaugrani. Kljub temu je danski nogometaš, odkar je Lionelu Messiju potekla pogodba, najbogatejši igralec Barce in eden najbogatejših nogometašev na svetu. Dancu se je bogato obrestovala investicija, ki jo je pred štirimi leti opravil s svojim stricem. Naložba je znašala dobrih 700 tisoč evrov, trenutno pa naj bi bilo ameriško nepremičninsko podjetje (NYCE Companies) vredno preko 200 milijonov evrov. Pod streho tega podjetja naj bi imel Braithwaite vsaj 1500 stanovanj, novih 500 naj bi bilo dodanih v bližnji prihodnosti.

Članki iz rubrike