Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 09.07.2021 22:35:57

Huh, kašna ZAUŠNICA! Uefa STROGO KAZNOVALA Madžare!

Profimedia
Evropska nogometna zveza (Uefa) je madžarski zvezi izrekla kazen zaradi neprimernega obnašanja njenih navijačev.

Madžarska bo tako naslednje tri domače tekme morala igrati za zaprtimi vrati, poleg tega pa mora madžarska nogometna zveza plačati še kazen v višini 100.000 evrov.

Uefa je preiskavo odprla zaradi domnevnih homofobnih in diskriminatornih letakov ter opičjih zvokov, za katere so poskrbeli madžarski navijači med tekmama skupinskega dela na letošnjem evropskem prvenstvu, ki sta bili odigrani v Budimpešti proti Portugalski in Franciji.


Tarča opičjih zvokov naj bi bil ob dotiku žoge predvsem temnopolti napadalec Francije Kylian Mbappe, verbalno pa naj bi navijači napadli tudi napadalca Karima Benzemaja, ki je alžirskega porekla. Poleg tega je bil žalitev v Budimpešti deležen tudi portugalski superzvezdnik Cristiano Ronaldo, so takrat poročale agencije.

Madžarski navijači so med tekmo s Portugalsko imeli transparente s sovražnimi napisi proti skupnosti LGBT, do neprimernega vedenja madžarskih nogometnih privržencev pa je prišlo tudi med tekmo Madžarske in Nemčije v Münchnu. Etična komisija Uefe je zato odločila, da mora Madžarska naslednje tri tekme pod okriljem Uefe odigrati pred praznim stadionom, s tem da za tretjo tekmo za obdobje naslednjih dveh let velja pogojna kazen.

Madžarska bo naslednjo domačo tekmo pod okriljem Uefe igrala v ligi narodov 2020/23, ki se bo začela junija prihodnje leto. Že pred tem bo 2. septembra letos v okviru kvalifikacij za svetovno prvenstvo gostila Anglijo, a ker gre za tekmo pod okriljem Svetovne nogometne zveze (Fifa) bodo na tej tekmi lahko prisotni navijači.

Značke: uefa, kazen, madžarska, strogo

Članki iz rubrike