stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 01.06.2021 07:25:36

Ali spiš mirno, Cristiano?! Aleksander Čeferin v STOŽICAH videl MOJSTROVINO, da te kap! (video)

www.alesfevzer.com
Portugalska mlada nogometna reprezentanca je v ljubljanskih Stožicah po podaljšku s 5:3 (2:1, 3:3) premagala italijanske vrstnike ter se uvrstila v polfinale evropskega prvenstva do 21 let.

* Stadion Stožice, gledalcev 1000, sodniki: Letexier, Mugnier, Rahmouni (vsi Francija).
* Strelci: 1:0 Mota (7.), 2:0 Mota (31.), 2:1 Pobega (45.), 3:1 Ramos (58.), 3:2 Scamacca (60.), 3:3 Cutrone (88.), 4:3 Jota (109.), 5:3 Conceicao (119.).
* Portugalska: Diogo Costa, Dalot, Queiros, Leite, Tavares, Braganca (od 87. Baro), Fernandes (od 75. Jota), Vieira (od 86. Conceicao), Vitinha, Ramos (od 69. Florentino), Mota (od 94. Leao).
* Italija: Carnesecchi, Lovato, Del Prato, Ranieri, Bellanova (od 75. Zappa), Frattesi, Rovella (od 81. Cutrone), Pobega (od 75. Maggiore), Sala (od 81. Sottil), Raspadori, Scamacca (od 91. Ricci).
* Rumeni kartoni: Conceicao; Pobega, Sala, Lovato, Cutrone.
* Rdeči karton: Matteo Lovato (91.).

V pravi poslastici z osmimi zadetki, ki jo je na tribunah Stožic v živo spremljal tudi predsednik Uefe Aleksander Čeferin, so bili na koncu uspešnejši Portugalci, ki tako ostajajo v boju za prvi naslov na EP do 21 let. V četrtek jim bo v mariborskem Ljudskem vrtu (ob 18.00) nasproti stala Španija. Sosedi z Iberskega polotoka so nekaj ur prej prav tako po podaljšku ugnali Hrvaško z 2:1.

Portugalci so odločno začeli, že v šesti minuti pa se je moral izkazati Marco Carnesecchi. Posledično so varovanci Ruija Jorgea izvajali kot. Slabo je podal Fabio Vieira, žoga se je po posredovanju italijanskih obrambnih igralcev odbila v zrak, Dany Mota pa je s škarjicami sijajno zaključil za hitro vodstvo.

Italijani so poskušali predvsem z visokimi podajami v kazenski prostor, a pri tem sprva niso bili natančni. Je pa Pobega v 24. minuti nekoliko z leve strani močno sprožil s 25 metrov in za malo zgrešil spodnji levi kot Dioga Coste v vratih Portugalcev.

Nato pa v 30. minuti znova kot za Portugalce in povišanje vodstva. Tokrat je Vieira bolje podal, Daniel Braganca je žogo z glavo podal nazaj v sredino, kjer si jo je najprej ustavil, nato pa še neustavljivo sprožil Mota za 2:0. Italijani so v nadaljevanju nekajkrat le zapretili, lepo priložnost pa je v 40. minuti zapravil Raoul Bellanova, ki je z desne strani zelo slabo streljal s sedmih metrov.

So pa Italijani le prišli do znižanja, tudi sami so zadeli po kotu. Izvedel ga je Nicolo Rovella, z glavo je podaljšal Davide Frattesi, Pobega pa je bil na pravem mestu in iz neposredne bližine žogo pospravil v mrežo.

V drugem delu so Italijani v 54. minuti že videli žogo v mreži, ko je silovit strel z glavo Frattesiju sijajno ubranil Diogo Costa. V 58. minuti so Portugalci povišali vodstvo, ko se je nenadejano Ramos znašel v priložnosti po podaji z glavo Queirosa in mirno zaključil z desnico. Toda le dobro minuto kasneje so Italijani vrnili udarec. Lepo akcijo je po podaji Frattesija zaključil Gianluca Scamacca.

Portugalci so prek Vitinhe zapretili v 71. minuti, a je bil član Wolverhamptona nenatančen. Podobno kot rezervist Jota v 84. minuti. Mladi azzurri so v drugi polovici drugega polčasa skušali osvežiti moštvo z menjavami, prav rezervista Sottil in Patrick Cutrone pa sta zrežirala izenačenje. Prvi je bil močan v dvoboju na levi strani, nato podal v sredino, kjer se je mojstrsko odzval Cutrone in dvoboj popeljal v podaljšek.

V njem so Italijani takoj ostali brez igralca, ko je bil po drugem rumenem kartonu izključen Matteo Lovato. Vseeno je Cutrone skorajda presenetil portugalskega vratarja, a je ta v 97. minuti komajda ubranil strel povsem z desne strani. Portugalci so številčno premoč vendarle kronali v 109. minuti, ko je lepo dvojno podajo Romaria Bara in Jote zaključil slednji. Cutrone je imel v 111. minuti še zadnjo priložnost za izenačenje, a so ga centimetri ločili od novega izenačenja.

Piko na i portugalski zmagi je v 119. postavil rezervist Francisco Conceicao po lepi samostojni akciji.

vstopnice U21

Članki iz rubrike