kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 01.06.2021 07:11:01

Velika drama tudi na Madžarskem: Nemci so se rešili šele po enajstmetrovkah

Nemška mlada nogometna reprezentanca je v Szekesfehervarju po streljanju enajstmetrovk s 3:2 (0:0, 1:1, 2:2) premagala Dansko in se uvrstila v polfinale evropskega prvenstva do 21 let.

* Stadion MOL Arena Sosto, omejeno število gledalcev, sodniki: Fernandez, Prieto, Naranjo (vsi Španija).

* Strelci: 1:0 Faghir (69.), 1:1 Nmecha (88.), 1:2 Burkardt (100.), 2:2 Nelsson (108./11 m).
* Danska: Christensen, Carstensen, Nelsson, Ibsen, Poulsen (od 44. Kristansen), Kofod Andersen (od 90. Hjulmand), Nartey, Lindstroem (od 46. Holse), Dreyer (od 91. Isaksen), Bruun Larsen (od 66. Faghir), Daramy.
* Nemčija: Dahmen, Vagnoman (od 91. Jaeckel), Pieper, Schlotterbeck, Raum, Stach (od 76. Klimowicz), Maier, Baku (od 75. Adeyemi), Wirtz (od 87. Mai), Berisha (od 64. Burkardt), Nmecha.
* Rumeni kartoni: Nelsson, Faghir; Schlotterbeck, Adeyemi, Nmecha.
* Rdeči karton: /.

Mož odločitve je bil pri izvajanju enajstmetrovk vratar nemške reprezentance Finn Dahmen, ki je ubranil dva od sedmih strelov in svojo reprezentanco obdržal v boju za naslov evropskega prvaka do 21 let. V polfinalu zdaj Nemce v četrtek v Szekesfehervarju na Madžarskem (21.00) čaka dvoboj z Nizozemci. Ti so v četrtfinalu v izdihljajih rednega dela prišli do zmagovitega gola in ugnali Francoze z 2:1.

Nemci so bili v prvem delu prvenstva v skupini A povsem brezidejni, v prvem polčasu dvoboja z Danci pa so prikazali povsem drug obraz. Dancev v tem času tako rekoč niso spustili čez sredino igrišča, le pri zaključkih so bili nespretni.

Vodstvo je imel na nogah že Ridle Baku v deveti minuti, a je za malo zgrešil, v četrti je bil nenatančen še Lukas Nmecha, v 16. pa je Arne Maier meril naravnost v vratarja Christensena. V 20. minuti sta lepo kombinirala Nmecha in Mergim Berisha, ta pa je iz oči v oči z danskim čuvajem mreže za las zgrešil.

V prvi pravi akciji so bili nevarni tudi Danci, a je Jesper Lindstroem v 23. minuti z 20 metrov sprožil mimo leve vratnice vratarja Finna Dahmena. To je bil eden redkih poskusov Dancev, ki pa so imeli tik pred odmorom po zmedi v obrambi najlepšo priložnost v prvem delu igre. Lepo je po desni strani prodrl Anders Dreyer, zelo slabo pa je vsega sedem metrov od vrat streljal Jacob Bruun Larsen in ostalo je pri začetnem izidu.

Bruun Larsen je v 49. minuti krenil še sam proti vratom Dahmena, a mu je slednji nekoliko slabši strel z levico ubranil. Bruun Larsen je moral po poškodbi nato zapustiti igrišče v 66. minuti, ko ga je zamenjal Wahidullah Faghir. Prav 17-letni napadalec Vejleja pa je le slabe tri minute po vstopu na zelenico lepo izigral nemška branilca in z levico močno stresel nemško mrežo.

Nemci so se trudili, da bi prišli do izenačenja, a niso prevladovali kot v prvih 45 minutah. Danci so imeli več od igre, v protinapadih pa so se jim ponudile še nekatere priložnosti, ki so ostale neizkoriščene. Kazen je sledila v 88. minuti, ko so varovanci Stefana Kuntza nenadejano izenačili, potem ko se je po kotu Nmecha dobro znašel v petmetrskem prostoru in žogo poslal mimo nemočnega Christensena.

V dodatnih 30 minutah so Nemci v 100. minuti povedli, potem ko je z nekaj sreče po odbiti žogi zadel Jonathan Burkardt. Danci so v 107. minuti prišli do strela z bele točke, potem ko je nerodno posredoval rezervist Lars Lukas Mai. Natančen je bil Victor Nelsson za svoj prvi gol v mladi reprezentanci. Je pa Mai popravil napako, ko je odločilno blokiral strel Faghirja v 113. minuti. Na drugi strani je Burkardt v 118. minuti zadel še vratnico, tekmo pa so odločili streli z bele točke.

Christensen je najprej ubranil strel nesrečnemu Burkardtu v prvi seriji, Dahmen je nato preprečil gol Faghirju v tretji, odločilen pa je bil sedmi strel Dancev, ki ga je Dahmen ubranil Victorju Kristansenu. Paul Jäckel je nato z zanesljivo izvedeno najstrožjo kaznijo Nemčiji priigral polfinale.

vstopnice U21

Značke: nogomet, ep, mladi

Članki iz rubrike