Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 31.05.2021 20:45:30

DRAMA v Mariboru! Hrvati pred številnimi NAVIJAČI izenačili v izdihljajih rednega dela, po podaljšku pa ...

Grega Wernig
Španska mlada nogometna reprezentanca je z 2:1 (0:0, 1:1) v Ljudskem vrtu v Mariboru po podaljšku premagala hrvaške vrstnike in se uvrstila v polfinale evropskega prvenstva do 21 let.

* Stadion Ljudski vrt, gledalcev 1870, sodniki: Kruašvili, Varamišvili, Pipia (vsi Gruzija).
* Strelca: 1:0 Puado (66.), 1:1 Ivanušec (90+4/11 m), 2:1 Puado (110.).
* Španija: Fernandez, Mingueza, Guillamon, Cuenca, Pedrosa (od 75. Cucurella), Beltran (od 58. Villar), Zubimendi, Garcia, Diaz (od 83. Pino), Nino (od 58. Puado), Gil (od 83. Miranda).
* Hrvaška: Šemper, Šutalo, Vušković, Gvardiol, Bradarić, Majer (od 78. Biuk), Franjić (od 78. Đurasek), Babec (od 71. Bistrović), Moro (od 71. Kulenović), Ivanušec, Musa (od 64. Špikić).
* Rumeni kartoni: Musa, Šutalo, Bradarić, Ivanušec; Mingueza, Guillamon.
* Rdeči karton: /.

Potem ko so bili Španci zanesljivi v "slovenski" skupini B in osvojili prvo mesto, so se v četrtfinalu dolgo mučili s hrvaškimi vrstniki. Odrešil jih je rezervist Puado in popeljal v polfinale, kjer se bodo v četrtek prav tako v Ljudskem vrtu pomerili z boljšim iz večernega obračuna v Stožicah med Portugalsko in Francijo. Tekma se bo začela ob 21. uri.

Hrvati so dvoboj pogumno začeli in prišli do prvega strela na tekmi. Luka Ivanušec je v sedmi minuti poskusil rahlo z leve strani, a ni bil natančen. Španci so nato prevzeli nadzor nad dogajanjem na zelenici Ljudskega vrta, vendar so njihove poskuse uspešno ustavljali hrvaški branilci, streli od daleč pa niso ogrozili Adriana Šemperja v vratih hrvaške reprezentance.

Hrvati so v 23. minuti izpeljali hiter protinapad, izjemnega preigravanja Lovra Majerja pa ni izkoristil Domagoj Bradarić, ki je preveč okleval s strelom z leve strani. Španci so še naprej narekovali ritem, poskušali od daleč prek Diaza, na protinapade pa so prežali Hrvati, ki pa si resnejših priložnosti niso priigrali.

Španci so odločneje krenili v drugi polčas, v 48. minuti pa niso izkoristili napake Šemperja, ko je žogo izpustil iz rok. Šest minut kasneje je po podaji Nina streljal Diaz, a Šemper znova ni imel dela. Prvi strel v okvir vrat so Španci sprožili v 63. minuti, ko je po podaji s prostega strela z desnico meril rezervist Javier Puado, a je bil Šemper na mestu.

V nadaljevanju akcije je žoga sicer končala za hrbtom hrvaškega vratarja, a je sodniška trojka iz Gruzije upravičeno označila prepovedani položaj. Zato pa so Španci povedli v 66. minuti, ko je po levi strani prodiral najbolj aktiven nogometaš na mariborski zelenici Bryan Gil. Žogo je spravil v osrčje kazenskega prostora, Puado pa jo je zlahka preusmeril v gol.

Hrvati so v iskanju izenačenja nekajkrat poskusili od daleč, a strela Ivanušca v 80. in rezervista Nevena Đuraska nista predstavljala težav za Alvara Fernandeza v vratih Špancev. Na drugi strani je imel Yeremy Pino, sicer zmagovalec evropske lige z Villarrealom, na nogi predčasno odločitev, a je s petih metrov žogo poslal prek vrat. Minuto kasneje je poskusil še od daleč, a je bil Šemper na mestu.

Varovanci Igorja Bišćana se niso vdali in v 92. še enkrat krenili proti španskim vratom. Lepo so kombinirali po levi strani, 18-letnega rezervista Stipeta Biuka pa je tik pred strelom od zadaj spotaknil Hugo Guillamon za najstrožjo kazen. Zanesljiv je bil Ivanušec, zmagovalca v Mariboru pa je posledično odločil podaljšek.

V njem so Španci prevladovali, Hrvati pa so se krčevito branili. V 94. minuti je nevarno streljal Gonzalo Villar, v 105. minuti pa je za las z okoli 10 metrov zgrešil še Manu Garcia po lepi podaji Juana Mirande. Hrvati so v 110. minuti izvedli eno redkih akcij, le nekaj podaj po odbiti žogi pa je bil po dolgi žogi Marca Cucurelle sam pred vrati Puado. Slednji se je sprva zapletel, nato pa preigral vratarja Šemperja in zabil žogo v zgornji levi kot hrvaških vrat za končnih 2:1 ter konec sanj utrujenih hrvaških nogometašev.

vstopnice U21

Galerija
Značke: nogomet, ep, mladi

Članki iz rubrike