Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 31.05.2021 20:14:22

Nizozemci ŠOKIRALI Francoze: Boadu veliki junak, zmagoviti zadetek padel v 93. minuti!

Profimedia
Nizozemska mlada nogometna reprezentanca je z 2:1 (0:1) v Budimpešti v izdihljajih tekme premagala Francijo in se uvrstila v polfinale evropskega prvenstva do 21 let.

* Stadion Uj Bozsik, omejeno število gledalcev, sodniki: Mariani, Tegoni, Bindoni (vsi Italija).
* Strelca: 0:1 Upamecano (23.), 1:1 Boadu (51.), 2:1 Boadu (90+3).
* Nizozemska: Bijlow, Teze, Schuurs, Botman, Malacia (od 78. Bakker), de Wit, Harroui, Kadioglu (od 78. Matusiwa), Stengs, Boadu, Kluivert.
* Francija: Meslier, Dagba (od 12. Kalulu), Upamecano, Konate, Maouassa, Tchouameni, Soumare (od 60. Caqueret), Aouar, Diaby (od 60. Faivre), Edouard (od 76. Gouiri), Ikone.
* Rumeni kartoni: De Wit, Kluivert.
* Rdeči karton: /.

Nizozemski nogometaši so v drugem polčasu izničili zaostanek iz prvega in po zaslugi dveh zadetkov člana AZ Alkmaarja Myrona Boaduja ostajajo v igri za tretji naslov na EP do 21 let. V polfinalu EP do 21 let se bodo v četrtek ob 21. uri v Szekesfehervarju pomerili z boljšim iz večernega obračuna med Dansko in Nemčijo. Tekma se bo začela ob 21. uri.

Četrtfinalni obračun v Budimpešti v prvih dobrih 15 minutah ni postregel z zanimivim dogajanjem, potem pa je Nizozemska dvakrat zapretila prek Calvina Stengsa. Prvi strel je Upamecano preusmeril v kot, ob drugem v 21. minuti pa je Nizozemec slabo streljal iz ugodnega položaja.

Kazen je prišla dve minuti kasneje. Vratar Justin Bijlow je po lepem prodoru in strelu Jonathana Ikoneja s skrajnimi močmi žogo odbil v kot. Prav po podaji s kota pa je bil v skoku najvišji Upamecano in Francoze popeljal v vodstvo.

V 33. minuti so mladi galski petelini znova izvedli lepo akcijo, odklenili nizozemsko obrambo, a je Houssem Aouar žogo iz zahtevnega položaja poslal prek gola. V 42. minuti je imel najlepšo priložnost za Nizozemce po podaji osrednjega branilca Perra Schuursa član Leipziga na posoji pri Romi Justin Kluivert, a je s 16 metrov povsem osamljen za hrbtom francoskih obrambnih igralcev sprožil prek vrat.

V drugi del so odločno krenili oranžni in po petih minutah izenačili. Slabše je sicer streljal Abderrahman Harroui, v kazenskem prostoru pa si je žogo ustavil Myron Boaduja in jo spravil za hrbet Ilana Meslierja. Francozi so bili blizu vodstva le dve minuti kasneje, ko je Faitout Maouassa udaril z levico, a je Bijlow znova odlično posredoval.

Nizozemci so pritiskali, najlepšo priložnost pa so si priigrali Francozi po sijajnem prodoru Ikoneja. Iz oči v oči z vratarjem je najprej slabo streljal, a se mu je žoga odbila na slabšo desnico, iz neposredne bližine pa je zadel le vratnico.

Francozi so imeli v zadnjih 20 minutah več moči. Ves čas so napadali v 73. minuti pa je po odličnem prodoru Maxenca Caquereta od daleč poskusil Aurelien Tchouameni, a je bil Bijlow vnovič zanesljiv. Slednjemu ni bilo treba posredovati v 79. minuti, ko je znova prek vrat poskusil Aouar. Tshaoumeni je v 90. minuti v kazenskem prostoru našel Aouarja, ki je z glavo meril za las prek vrat, rezervistu Romainu Faivreju pa je v 92. minuti strel ubranil zanesljivi Bijlow.

Ko se je že zdelo, da bodo na vrsti podaljški, je v tretji minuti sodnikovega dodatka Nizozemska izkoristila protinapad. Kluivert je na robu kazenskega prostora našel strelca prvega gola, ki je imel ob zaključku ogromno sreče, da je žoga končala za hrbtom Meslierja.

vstopnice U21

Značke: nogomet, ep, mladi

Članki iz rubrike