zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
1 28.11.2020 11:33:10

Matjaž Kek BRUTALNO ISKRENO o Josipu Iličiću: Preživel je nekaj, česar ne bi privoščil nikomur in ...

Grega Wernig
Slovenski selektor tudi o Josipu Iličiću.

V velikem intervjuju za edini športni časnik Ekipo SN je slovenski selektor Matjaž Kek kakopak spregovoril tudi o Josipu Iličiću in tisti njegovi famozni novinarski konferenci po tekmi s Kosovom, ki je odmevala ne samo v Sloveniji, temveč po celotni nogometni Evropi. 

slovenija grcija ilicic mm
Martin Metelko
Na opazko, da je Josip Iličić o svojih težavah prvič spregovoril v Sloveniji, slovenskim novinarjem, je Matjaž Kek dejal: "Če ste bili pozorni, sem vam na začetku rekel, da ima vsak od nas v tem norem obdobju svoje zgodbe, skozi katere smo šli na svoj način. Če bi vam zavrtel – pa vam jih seveda ne bi, tudi če bi jih lahko (smeh) – posnetke pogovorov med vsemi nami in bi videli, kaj vse se je dogajalo … V sredo sem gledal tekmo Atalante v Liverpoolu in sem bil še najmanj vesel zaradi tega, da je Jojo dosegel zadetek za zmago svojega moštva na Anfieldu. Kar je po svoje absurd, če vemo, kakšen dosežek je to. Toda kar se me je dotaknilo precej bolj kot karkoli drugega – tisti Josipov nasmeh, ko je dosegel zadetek. Za to ni denarja, tega se ne da opisati. In če se zdaj vrnem … Veliko pove o človeku, kar je naredil na tisti tiskovni konferenci. In o tem, da se zaveda svojega okolja, od kod prihaja. Kar je nam pokazal že septembra, ko si še nihče ni drznil slutiti, da bi se lahko vrnil. In nikoli vam ne bi na glas povedal, da sem jaz tedaj vedel, da se bo. Ko je prišel v našo slačilnico in je bil v resnici še daleč od tega, da bi sploh lahko razmišljal o nogometu, sem bil prepričan, da bo še igral za Slovenijo. Videl sem, kaj ga vodi. Tako kot sem to videl, ko je govoril z vami. In govoril vam je človek, ki je res preživel nekaj, česar ne bi privoščil nikomur. On se je resnično v življenju – pa ne samo enkrat – moral spoprijeti s pritiski, ki so še precej večji od tistih, ali boš dal gol ali ne, ali si mojster ali si šalabajzer. Ne moreš se naučiti tega, da v 94. minuti dosežeš zadetek, nato pa prideš pred medije in poveš take stvari. Ni šans. To imaš ali nimaš, pri čemer je on pokazal ogromno občutka ne samo za zdravstveni vidik te krize, ki ga je občutil na lastni koži, temveč tudi za ljudi, ki jih je vse skupaj prizadelo po finančni plati. Velik človek, ki je s tem morda poslal tudi kakšno dobronamerno sporočilo komu drugemu v Sloveniji, ki je v življenju 24 ur na dan negativen ter zgolj grozi in žuga s prstom." 

CELOTEN INTERVJU Z MATJAŽEM KEKOM SI LAHKO PREBERETE SAMO V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO NAJDETE TUDI NA TRAFIKA24.SI

Članki iz rubrike