zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

rb
rb
0 28.11.2020 09:35:04

EKSTREMNO motivirani DARE VRŠIČ iskreno o tem, KJE in kako dolgo BO IGRAL, o NORIH 'PENALIH' in še čem: Včasih se sam sebi čudim

dare vrsic
Jurij Kodrun
Apaški virtuoz v dresu Kopra doživlja drugo nogometno mladost.

"Za Koper je Totti in Del Piero v eni osebi," je pred časom pomembnost Dareta Vršiča za zasedbo z Bonifike nadvse slikovito opisal Zlatko Zahović. In dejstvo je, da izkušeni vezist iz tedna v teden, iz tekme v tekmo dokazuje resničnost takšne ocene. Vse se vrti okrog njega, v glavni vlogi uživa. Njegova kakovost nikoli ni bila vprašljiva, ob odlični telesni pripravljenosti prihaja do izraza v želeni obliki. O vsem tem se je bilo mogoče prepričati tudi na zadnji preizkušnji proti Bravu. Najprej je po njegovi podaji v kazenski prostor Koper povedel, nakar je bil v končnici storjen še prekršek za najstrožjo kazen, ki jo je sam izvedel na velemojstrski način. A najboljše je vendarle šele sledilo. Navdušujoče je bilo veselje po žogi v mreži. Kot da bi zadel za naslov prvaka, kmalu je bil 'na reklamah', govorica telesa pa je razkrivala, da se ne pretvarja oziroma da so bila čustva iskrena.


Veseli me, če to opazite

"Doseči gol je vedno nekaj posebnega. To je strast. To je strast, ki ne mine. Vsaj pri meni," poudarja Dare Vršič, ki si zasluži globok poklon za zagnanost, ki jo nenehno kaže na igrišču. Od prve do zadnje minute. "Vse to je dokaz, da sem neizmerno motiviran. Da sem pri stvari in da si nadvse želim narediti še kaj dobrega. Ne samo jaz in nikakor ne samo zase, ampak v prvi vrsti za ekipo. Močno si želim, da bi bili uspešni."
Nedvomno je veselje videti tako prešerno veselje 36-letnega nogometaša, kot ga je kazal v obračunu z Ljubljančani. Navdihujoče. Pri tej starosti se marsikdo 'šlepa' zaradi zaslug iz preteklosti in svojih obveznosti ne dojema dovolj profesionalno, Dare Vršič je popolnoma drugačna zgodba. Čeprav je v svoji dozdajšnji karieri dal skozi že marsikaj. In še več. Igral je za reprezentanco, v ligi prvakov, ligi Europa, osvajal lovorike ... "Hja, veseli me, če to opazite," se je smehljaje odzval Dare Vršič in nadaljeval: "Sem v okolju, v katerem se počutim zares odlično. Če je vse tako, kot mora biti, če je mar tudi drugim, potem lahko ali lažje pokažeš vse svoje sposobnosti. Tako ambiciozno razmišljanje želim prenesti tudi na mlajše soigralce. Takšne stvari delajo ekipo veliko boljšo. Napake, ki se dogajajo na igrišču, so malenkosti, vse je v glavi. V pravšnji miselnosti."

Nekaj posebnega je bila tudi izvedba kazenskega strela. Projektil z levico v desni zgornji kot nemočnega Igorja Vekića. Niti pet vratarjev ne bi zaustavilo takšnega poskusa. Zelo zahtevnega, da smo si na jasnem. Z nartom na polno, to zmorejo le 'klase'. Povrhu v 84. minuti, ko so kanarčki trepetali za tako zelo želeno zmago. "Takšen je bil moj namen od trenutka, ko sem postavil žogo na belo piko. Ko sem se pripravljal na strel, sem vedel, kam bom usmeril žogo ob prepričanju, da bo tam tudi končala. Da bom zadel, da ne morem zgrešiti. Takšne odločitve so pri meni dokaj redke, po navadi čakam na to, kaj bo storil vratar. A veste kaj, k temu so me na neki način prisilili tudi igralci Brava, ki so svojemu vratarju sporočali 'saj veš, kam strelja'. Češ da bom meril v njegov levi spodnji kot, toda mislim, da je bilo nazadnje tako pri mladincih ali celo kadetih," je pojasnil koprski kapetan.
V osmem krogu mu je prav tako uspela mojstrovina z enajstmetrovke. V Ljudskem vrtu pri izidu 0:0 si je privoščil 'panenko'. Ali je tako zelo samozavesten in se zaveda, da je v izvrstni formi, ali je z njim morda kaj narobe in je nagnjen k pretiravanju? Takšna vprašanja v preteklih dneh niso bila redka. "Ob vsakem izvajanju enajstmetrovke se trudiš, da bi čim bolj zmanjšal možnosti vratarja, da bi bil lahko uspešen. In se pač odločiš, obenem priznam, da nisem rad povprečen. Pripravljen sem na dobre stvari."

vrsic
To seveda ne bi bil, če v nogometu ne bi užival, če bi se na treninge odpravljal z muko. "Znova bom poudaril, da sem res zelo motiviran. Včasih se sam sebi celo čudim, ampak po drugi strani se zavedam, da je igranje nogometa najlepša služba na svetu. Zakaj ne bi še nekaj let dajal vsega od sebe? Ko jo bom enkrat končal, si ob pogledu nazaj nočem ničesar očitati," je povedal Dare Vršič, ki ima s Koprom sklenjeno pogodbo do poletja. Do konca sezone, pred dnevi je predsednik Ante Guberac na straneh našega časopisa razkril, da se za zdaj o nadaljevanju sodelovanja nista pogovarjala, toda prvi mož kanarčkov hkrati ne dvomi, da bo mojster kariero končal na Bonifiki. Kakršnihkoli zapletov ne pričakuje. "Drži, da se še nisva pogovarjala, in prav tako menim, da se ne more nič zalomiti. V Kopru sem pripravljen ostati do konca kariere, igrati nameravam še nekaj časa. Moje oziroma življenje družine se je dokaj hitro iz Maribora preselilo na Obalo. Vse imamo tukaj."


Marsikaj bo odvisno od otrok

Potemtakem niso zgolj govorice, da bi ostal v pristaniškem mestu tudi po tem, ko bo enkrat kopačke obesil na klin. "Marsikaj bo odvisno od otrok. Ko so enkrat v vrtcu in šoli, ko so začeli svojo športno zgodbo, se je težko seliti. Takšno izkušnjo imamo ob odhodu iz Maribora. Otroci izgubijo stik s prijatelji, pogrešajo jih, kar jim seveda ni všeč. Zdaj smo v Kopru že dovolj dolgo, da so spet pridobili prijatelje, s katerimi se družijo, in ne bi jim rad delal tega, da bi morali vnovič iskati nove," poudarja odgovoren starš.

Značke: dare-vršič, koper

Članki iz rubrike