Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 27.11.2020 21:52:57

Ježica in Cinkarna Celje brez težav do novih točk

Košarkarice so danes odigrale dve tekmi 10. kroga v 1. SKL. Ježica je v Ljubljani suvereno premagala Mariborčanke z 69:40, Celjanke pa so gostovale v Grosupljem in slavile z 80:52. V soboto bodo v Domžalah gostovale igralke Triglava.

V Ljubljani so domače igralke gostile igralke Maribora, ki so prišle na tekmo z okrepljeno samozavestjo, saj so po začetnih šestih porazih v tej sezoni, zmagale dvakrat zaporedoma. Kljub temu, da so Ježičanke veljale za velike favoritinje te tekme, se jih Mariborčanke niso prav nič ustrašile. Tako so v prvem polčasu, v katerem smo sicer videli zelo malo število košev, držale korak z Ljubljančankami.

Nato pa so v tretji četrtini Ježičanke pokazale vso svojo kvaliteto in jo dobile kar s 17 točkami razlike, s tem pa razblinile upe Štajerk za morebitno presenečenje.


Pri domači ekipi sta bili najboljši strelki Neža Šrot in Nina Jesenšek, ki sta dosegli vsaka po 12 točk, Nikolina Delić pa se lahko pohvali z najboljšim statističnim indeksom (20), saj je 11 točkam dodala kar 12 skokov. Pri Mariborčankah je bila edina z doseženim dvomestnim številom točk slovenska reprezentantka, Merisa Dautović, ki je dosegla 14 točk in enajstkrat uspešno skočila za odbito žogo.

Grosuplje in Cinkarna Celje sta se danes srečala drugič v tej sezoni. V sklopu 3. kola je bila ekipa Cinkarne Celje na domačem parketu suverena in Grosupeljčanke premagala kar za 41 točk. V taboru domače ekipe so bili pred tekmo zelo motivirani, da popravijo vtis s prvega srečanja proti aktualnim državnim prvakinjam.

Pri domači ekipi je najboljša strelka srečanja Jana Jurečič dosegla 15 točk (met za 3 točke 7:9), Vanja Tajher jih je dodala 11. Pri Celjankah sta Zoja Štirn in Snežana Bogićević dosegli vsaka po 14 točk, Bogićevićeva je svojemu točkovnemu izkupičku dodala tudi 10 skokov.

Značke: košarka, dp, ženske

Članki iz rubrike