stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
4 28.11.2020 10:49:19

Neverjetno Kekovo razkritje o - JANU OBLAKU: Niso bili vsi za to, da bi se VRNIL V REPREZENTANCO ...

Grega Wernig
Matjaž Kek je razkril, s čim se je moral soočati, ko je v reprezentanco vrnil Jana Oblaka.

V velikem intervjuju za edini športni časnik v Sloveniji Ekipo SN je Matjaž Kek spregovoril o številnih temah. Med drugim se je dotaknil tudi kapetana slovenske reprezentance Jana Oblaka in njegove vrnitve v nogometno reprezentanco. 

"Niti približno niso bili vsi za to, da bi se vrnil, sploh da bi se vrnil na tak način in skozi tako velika vrata. Bile so pripombe, bila so tipično slovenska modrovanja – tudi o tem, da ne bi smel biti kapetan. Moja odločitev pa je bila, da bo. To, kar se je dogajalo zdaj, ni neka moja potrditev, toda rad imam hierarhijo v ekipi in mislim, da se je v tem ciklu postavila na neki pravi, športni način," je razkril Kek. 

In odgovoril tudi na novinarjevo pripombo, da bi pri kakšnem drugem selektorju Oblak po poškodbi, zaradi katere ni igral proti Kosovu, verjetno odšel nazaj v Madrid in ne bi igral proti Grčiji, tvegal poslabšanje poškodbe, in to zgolj tri dni pred velikim derbijem z Barcelono.

"Nerad govorim o sebi, predvsem ta zgodba veliko pove o njem. O njegovem karakterju in o tem, zakaj je tam, kjer je. Tu ni špekuliranja, tu ni izbiranja, kdaj boš in kdaj ne boš. To, kar je on, ne more biti vsak, zato me ta pot, ki jo je prehodil v novembrskem terminu, nikakor ni presenetila. To je pač on. Pri čemer pa so tu seveda tudi zgodbe v ozadju – zgodbe o tem, kaj vse se je dogajalo, ko je bilo objavljeno, da bo zaradi bolečin izpustil Kosovo. In zgodbe o trudu ljudi, ki niso v ospredju. Del točke v Atenah pripada fizioterapevtom, ki so pripravili Jana. In ki so navsezadnje tudi znali dati podlago za pravo komunikacijo z Atleticom, da nikoli ni prišlo do nekih napetosti ali zahtev, da bi se vrnil. Šlo je zgolj za obveščanje, kaj delati, kako delati, kakšni so rezultati in na podlagi česa sprejemamo odločitve. In ker klubi vedo, kako dobro delamo, kako dobro logistiko imamo na tem področju in kako čutimo odgovornost, da moramo igralce vrniti enako zdrave, kot jih dobimo, imamo njihovo zaupanje. To mi je pomembno. Vesel sem tudi, da se nihče ni vrnil v klub pozitiven na koronavirus, da smo tudi tu sijajno opravili svoje delo. Na vse to je treba misliti. Razen če si svetovni 'jebiveter' in misliš samo nase – kar pa se ti vedno maščuje," je dodal Kek. 

CELOTEN INTERVJU Z MATJAŽEM KEKOM SI LAHKO PREBERETE SAMO V TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO NAJDETE TUDI NA TRAFIKA24.SI

Značke: oblak, kek

Članki iz rubrike