Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.11.2020 07:21:57
Deli članek:

Čustvene besede Josipa ILIČIĆA ob vrnitvi v SLOVENSKO REPREZENTANCO: Moje največje zadovoljstvo je to, da ...

Jurij Kodrun

Po skoraj letu dni je v dresu slovenske reprezentance spet nastopil Josip Iličić.

Eden od največjih slovenskih nogometnih (in športnih nasploh) zvezdnikov Josip Iličić je reprezentančni dres nazadnje oblekel skoraj pred letom dni. Bilo je 19. novembra, ko je igral na tekmi s Poljsko v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo in na kateri je ob porazu z 2:3 tudi dosegel enega od dveh zadetkov Slovenije.

Iličić je v nadaljevanju sezone izjemno blestel v dresu Atalante, postavil tudi zgodovinski dosežek v ligi prvakov s štirimi zadetki na gostovanju pri Valencii, nato pa so z začetkom pandemije prišle tudi njegove osebne težave in za nekaj mesecev se je povsem odmaknil od nogometa. Vrnil se je šele pred nekaj tedni, novembra pa je tudi dočakal ponovni vpoklic v reprezentanco. 

"Počutim se dobro, to je moje največje zadovoljstvo. Lepo se je vrniti, delati nekaj, kar te veseli, sploh po tako dolgem času. Žal mi je za rezultat, ampak mislim, da smo pokazali, da znamo igrati, da lahko odigramo veliko boljše, kot smo tokrat, in da je treba trdo delati. Čakata nas dve težki tekmi, videli smo, da je tudi Azerbajdžan prava ekipa, znajo igrati nogomet," so bile prve besede Josipa Iličića za TV Slovenija ob vrnitvi v slovensko reprezentanco.