Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.11.2020 21:44:15
Deli članek:

NIČ TRAGIČNEGA! Generalka ni uspela, a Slovenci so vseeno PODALJŠALI NORO SERIJO (FOTO)

Martin Metelko

Slovenska nogometna reprezentanca je na prijateljski tekmi v Stožicah igrala neodločeno 0:0 z Azerbajdžanom..

Prvi polčas je bil sila povprečen, domala brez priložnosti na obeh straneh. Pravzaprav so si edino resnejšo priigrali gostje. Po hudi napaki v slovenski obrambi je Ismajil Ibrahimli streljal preko vrat

Jasno je bilo, da bo Kek skušal fante v slačilnici dodatno motivirati. Na začetku drugega polčasa so Adama Gnezdo Čerina, Denisa Lovrića in Tima Matavža zamenjali Nino Kouter, Benjamin Verbič in Andraž Šporar, pozneje so vstopili še Amadej Vetrih, Damjan Bohar in Jaka Bijol. Podoba njegovih varovancev je bila res boljša, gostujoča obramba je imela več dela, a gostujoča mreža je še kar naprej mirovala. Še posebej vroče je bilo v izdihljajih tekme, a je začetni rezultat ostal isti.

Slovenija – Azerbajdžan 0:0
Stadion Stožice, brez gledalcev, sodniki: Karako, Kobor in Albert (vsi Madžarska).
Strelci: /.
Slovenija: Belec, Jurčević, Mevlja, Bajrić, Skubic, Kurtić (od 83. Bijol), Lovrić (od 46. Verbič), Gnezda Čerin (od 46. Kouter), Zajc (od 66. Bohar), Iličić (od 66. Vetrih), Matavž (od 46. Šporar).
Azerbajdžan: Balajev, Krivocjuk, B. Husejnov (od 46. Mamadov), Medvedjev (od 46. Badalov), Halilzade (od 56. Isgandarli), Salahli, Ibrahimli, Mustafajev (od 46. Jamalov), Sjedijev, Mutalimov (od 71. A. Husejnov), Emreli (od 55. Gurbanli).
Rumena kartona: Krivocjuk, Jamalov.

Po tekmi je Iličić izpostavil, da se ob vrnitvi počuti zelo dobro: "Lepo se je bilo spet vrniti, po dolgem času. Žal mi je zaradi rezultata. Lahko odigramo precej bolje, kot smo odigrali danes. To bo treba dokazati na tekmah s Kosovom in Grčijo."

In nadaljeval: "To, kar sem videl v teh dneh, je jasno, da vsi fantje vedo, zakaj so prišli. Treba se je dokazovati, a težko je veliko narediti v treh dneh. Zato pa so tekme, da se stvari popravijo, da se naredi napredek."

Ali razmišlja o mogoči uvrstitvi v dodatne kvalifikacije za svetovno prvenstvo, torej o prvem mestu v skupini? "Težko je govoriti o tem. Morda si včasih tudi preveč želimo. Moramo trdo delati, si želeti, se več pogovarjati. Moramo se bolj spoznati. Iskreno, po enem letu sem se vrnil in z nekaterimi še nisem igral. Nobenega fanta ni, ki bi izstopil iz ekipe, a vsaka reprezentanca rabi svoj čas. Zaradi uspeha tudi prihajam v reprezentanco, vsi si to želimo."

Selektor Matjaž Kek: "Tekma bo prišla še kako prav. V prvem polčasu smo bili slabi. Drugi je bil boljši, saj smo dvignili ritem. Nekateri so debitirali, nekateri so se vrnili po dolgem času. To je bila prava tekma, a dejstvo je, da smo imeli težavo na postavljeno obrambo. Bili smo premalo konkretni v napadu."

O vrnitvi kapetana Iličića je selektor dejal: "Če eno leto nisi zraven, je težko. Veliko je novih fantov. Jojo je igralec, ki lahko reši tekmo z eno potezo. A ne moreš imeti pet ali šest takšnih igralcev."


Po štirih zaporednih zmagah (dvakrat z Moldavijo, s San Marinom in Kosovom) so se Slovenci spotaknili ob azerbajdžansko oviro, a glede na to, da je šlo za prijateljsko tekmo, izgube točk ni. Je pa slovenska vrata že na šesti zaporedni tekmi za tekmece začarana, v tem koledarskem letu vratarja Jan Oblak (štirikrat) in Vid Belec (dvakrat) še nista klonila. Slovenija je ob štirih zmagah dvakrat remizirala. V 'koronskem' letu 2020 še ni izgubila.

Slovenske nogometaše zdaj čakata dve precej pomembnejši tekmi. V nedeljo ob 20.45 bodo v Stožicah gostili Kosovo, ki je danes z 2:1 izgubil v Albaniji, v sredo zvečer pa bodo v bržčas odločilnem srečanju za prvo mesto gostovali v Solunu pri Grčiji. Slednja je danes doma premagala Ciper (2:1).