Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.11.2020 19:52:43
Deli članek:

SKOK V STOŽICE! Znana začetna ENAJSTERICA, Kek aktiviral dva novinca, z drugo potezo pa OSREČIL SLOVENCE

Še manj kot ura je do začetka prijateljske tekme med Slovenijo in Azerbajdžanom.

Slovenski selektor Matjaž Kek je že na včerajšnji novinarski konferenci namignil, kako utegne premešati karte oziroma kaj ga zanima na današnjem srečanju. To mu bo služilo kot priprava na dve izjemno pomembni tekmi v ligi narodov, v kateri se Slovenija poteguje za prvo mesto v svoji skupini, ki ji lahko ob ugodnem razpletu kvalifikacij za SP prinese uvrstitev v dodatne kvalifikacije za prvenstvo v Katarju.

Bolj ali manj je bilo že prej jasno, da bo tako kot na oktobrski prijateljski tekmi s San Marinom Jana Oblaka med vratnicami zamenjal Vid Belec. Obrambno vrsto bodo danes sestavljali Nejc Skubic, Miha Mevlja, Kenan Bajrić in Mario Jurčević.

V zvezni vrsti bodo zaigrali Jasmin Kurtić, Adam Gnezda Čerin, Sandi Lovrić, Miha Zajc in bližje napadalcu tudi povratnik Josip Iličić. V konici bo za azerbajdžanski gol najnevarnejši Tim Matavž.

Prvi uradni nastop v članski izbrani vrsti bosta tako zabeležila Bajrić in Gnezda Čerin, predvsem pa bodo oči slovenske javnosti usmerjene v Iličića, ki se je po osebnih težavah in dolgi odsotnosti sredi oktobra v dresu Atalante vrnil na igrišča. Slovenski navijači močno upajo, da se kapetan vrača v svojo staro formo in da bo danes dokazal, da bo v nedeljo proti Kosovu in naslednjo sredo v Grčiji udarna moč v slovenski izbrani vrsti.

Gremo, Slovenija!