Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.11.2020 23:59:20
Deli članek:

Selektor Matjaž Kek BREZ OVINKARJENJA: 'Proti Kosovu se nam slabo piše, če ne bomo ...'

Jurij Kodrun

Slovenski nogometaši niso uspeli streti motiviranih Azerbajdžancev, predvsem v prvem polčasu so bili daleč od oktobrske podobe.


Selektor Matjaž Kek je po tekmi pojasnil, kaj vse je bilo ta večer narobe v slovenski igri: "Že sam rezultat pove zadosti, preslab prvi polčas, predaleč smo stali in ves čas zamujali. Oni so se zelo kakovostno zaprli in mi nismo imeli rešitev. Še ko smo imeli žogo, smo jo preveč tiščali k Iličiću. V drugem polčasu je bilo več živahnosti, imeli smo več žog, a jih na postavljeno obrambo vseeno nismo izigrali. V drugem polčasu jim nismo pustili blizu, bila je velika razlika v agresivnosti v obeh polčasih. Namenoma sem kombiniral, ta tekma je tudi zaradi tega, da dobiš kakšne odgovore. Jasno pa je, da bo proti Kosovu treba dvigniti raven igre in agresivnost, drugače se nam slabo piše."

Benjamin Verbič, ki je v drugem polčasu zamenjal Denisa Lovrića, je izpostavil, da so fantje že pred tekmo vedeli, za kako trdega tekmeca gre: "Azerbajdžan se je predstavil kot trd tekmec, kar smo vedeli že pred tekmo, ker imajo tak slog igre. V prvem smo imeli težave s 'presingom', potem smo stopili višje in je bilo težav manj. Škoda za neizkoriščene priložnosti, gremo pa naprej, predvsem drugi polčas je dober pokazatelj pred tekmama lige narodov."

Branilec bratislavskega Slovana Kenan Bajrić, ki je zabeležil prvi nastop v izbrani vrsti, se je strinjal z Verbičevo oceno: "Trda tekma, takšno smo tudi pričakovali. V prvem polčasu smo se še lovili, nismo šli tako, kot je treba. V drugem pa je šlo bolje. Imeli smo več priložnosti, malo smo jih stisnili, a ni šlo."