Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

rb
rb
0 22.10.2020 10:06:28

KAKŠNA ŠKODA! Slovenski upi so bili na velikem odru pripravljeni ZABLESTETI, zdaj pa ...

Jurij Kodrun
Uefa odpovedala evropsko prvenstvo reprezentanc U-19.

V nastalih razmerah nove normalnosti se bo treba navaditi tudi na takšne stvari. Ob vseh prizadevanjih, da bi se vendarle in kljub vsemu izognila takšnemu scenariju, je Uefa naposled sprejela odločitev o odpovedi evropskega prvenstva mladinskih U-19 reprezentanc, ki bi ga marca prihodnje leto morala gostiti Severna Irska. Na sedežu evropske krovne organizacije v Nyonu so takšno potezo utemeljili "s trenutnimi nerešenimi epidemiološkimi razmerami v Evropi in posledičnimi težavami s potovanji." To je tudi razlog, da po dveh prestavitvah ni bil odigran niti še zadnji krog oziroma tako imenovani 'elite round' kvalifikacij, ki bi določil dokončno sestavo udeležencev zaključnega turnirja.

Nastop v tej fazi tekmovanja so si priigrali tudi slovenski upi, ki so se pripravljali na obračune z italijanskimi, norveškimi in islandskimi vrstniki ob prepričanju, da so si sposobni zagotoviti vozovnico za odhod v Združeno kraljestvo. Gre za nadvse obetavno generacijo pod vodstvom selektorja Agrona Šalje, a zdaj je torej ostala brez priložnosti, da nase v svoji starostni kategoriji opozori na največjem odru. To do denimo Nik Prelec (Sampdoria), Žiga Laci (AEK), Amir Feratović (Roma), Kai Cipot (Mura), Martin Pečar (Eintracht Franfurt), Benjamin Šeško (Salzburg/Liefering ), Matija Burin (Hajduk), Miha Kancilija (Bravo), Matevž Matko (Bravo), Mark Španring (Bravo), Rok Maher (Bravo), Gašper Koritnik (Celje), Alen Jurca (Jadran), Jošt Urbančič (Domžale), Tamar Svetlin (Domžale), Omar Kočar (Krško), Mirko Mutavčić (Maribor), Benjamin Markuš (Dob), Michael Pavlović (Olimpija), Enrik Ostrc (Olimpija), Domen Gril (Hoffenheim), Renato Simić (Mura) ...

Ker Euro U-19 izlušči tudi reprezentance za svetovno prvenstvo U-20, ki bo maja prihodnje leto v Indoneziji, je Uefa odločila, da bo pet evropskih mest zasedlo pet reprezentanc z najvišjim koeficientom v kvalifikacijah, to so Anglija, Francija, Italija, Nizozemska in Portugalska.

eurou19

Članki iz rubrike