Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

rb
rb
1 22.10.2020 08:39:28

MILIJON EVROV? Če bi bilo po moje, ON nikoli NE BI odšel iz MURE

Jurij Kodrun
V Fazaneriji so na začetku tedna zaključili pomemben posel.

Potem ko so bili navijači Mure  razočarani zaradi domačega poraza proti Aluminiju, so naslednji dan vendarle znova imeli precej razlogov za zadovoljstvo. Razveselila jih je informacija, da je nadaljnjo zvestobo črno-belim obljubil nadvse pomembni člen ekipe Tomi Horvat, ki je imel sklenjeno pogodbo do konca sezone, nova traja do 31. decembra 2023. Jasno je torej, da so Sobočani opravili velik posel in zavarovali svoj dragulj, a medtem smo izvedeli, da je bilo zadnje srečanje zgolj še formalnost. "Nov dogovor z njim in njegovim zastopnikom je bil sklenjen že pred časom, a se je vmes zgodila karantena. Predvideni podpis pogodbe smo bili zato prisiljeni prestaviti, zdaj pa smo opravili tudi to. Hitro in brez zapletov," je pojasnil športni direktor soboškega prvoligaša Denis Rajbar.

Za muraše je kajpada ključno spoznanje, da so obetavnega vezista prepričali, naj ostane v prekmurskem nogometnem hramu. "Postal je nadvse pomemben člen ekipe. Našli smo mu igralni položaj, na katerem se odlično znajde, po potrebi pa lahko prevzame tudi kakšno drugo vlogo. Dela korake naprej, res lepo napreduje. Obenem je delaven, zagnan, skromen ... Če bi bilo po moje, če bi bilo to mogoče, on nikoli ne bi odšel iz Mure," je vzdihnil snovalec kadrovske politike pri črno-belih, toda stvarnost je seveda drugačna. "Hja, vsi skupaj zelo dobro vemo, kakšne so razmere, kako stvari potekajo v slovenskem nogometu, od česa smo v veliki meri odvisni. Če bo prišla ponudba, ki bo zadovoljila tako njega kot klub, se bomo seveda ustrezno odzvali. Nikomur ne moremo in ne smemo onemogočiti, da odide na bolje in si zagotovi boljši zaslužek."

denis rajbar ac
Aleš Cipot
Nekateri se poigravajo z mislijo, da bi se Tomi Horvat v zgodovino kluba utegnil vpisati kot prvi, ki bi prebil magično mejo milijona evrov odškodnine. "Ah, o tem je zelo težko govoriti, tovrstne napovedi so nehvaležne. To je odvisno od številnih dejavnikov, dogajanje na trgu se lahko spreminja iz takšnih in drugačnih razlogov, nazadnje se je zaradi koronakrize. Vendar pa je dejstvo, da je Tomi velik potencial, star je šele 21 let, je mladi reprezentant in v nenehnem tekmovalnem ritmu, njegove igre in sposobnosti se zgolj stopnjujejo. Vse to nekaj pomeni, vse to vpliva na vrednost posameznega igralca."

horvat tomi af
alesfevzer.com
Zdaj so v igralski zasedbi še trije, ki imajo pogodbo le do konca sezone. Oziroma dva, če izvzamemo Jureta Travnerja, ki je prišel, da bi zapolnil nastale vrzeli v obrambi, naslednji 'tarči' športnega direktorja sta Amadej Maroša in Matic Maruško. "Z obema potekajo pogovori. Kako kaže? Upam, da dobro," se je nasmejal Denis Rajbar, ki noče skrivati, da mu po zadnjem ligaškem porazu proti Aluminiju ni bilo vseeno. Kljub vsem okoliščinam, ki so vplivale na soboško podobo. "Vedeli smo, da nas čaka zahtevna naloga. Ekipa je bila 10 dni v karanteni, kar je vsekakor pustilo določene posledice, povrhu smo bili zdesetkani, manjkalo je kar devet igralcev. Ampak glede na vse, kar se je dogajalo na igrišču, sem bil seveda razočaran. Zlasti v drugem polčasu smo prevladovali in imeli kar nekaj priložnosti, žal se nam ni izšlo. Ampak pomembno je, da so fantje, ki so zaigrali, pokazali, da so sposobni nadomestiti odsotne. To dokazuje, da imamo kakovostno zasedbo, in če bomo poskrbeli za še kakšno okrepitev, bomo res zelo dobri."

Danes muraše čaka pokalno gostovanje v Zavrču, kjer bodo gostje Drave. "Popolnoma jasno je, kaj nas zanima. Ne le na tej tekmi. Toda gremo korak za korakom, iz tekme v tekmo, na vsaki želimo zmagati. Bomo videli, kaj nam bo to prineslo," je sklenil športni direktor črno-belih.

Članki iz rubrike