luna roka Dobra karma

Naravni ritmi v mesecu aprilu skozi djotiš ...

babica, ženska, zamišljena, žalostna, upokojenka, starka Svet24.si

Izpoved slovenske starostnice: "Po vasi so ...

lucija sikovec usaj pl1 Reporter.si

Upam si trditi, da ko je Janša prevzel ...

infekecijska klinika ljubljana, koronavirus Svet24.si

V soboto potrjenih 46 novih okužb, ugasnili dve ...

sanolabor, maske, zdravko-počivalšek Necenzurirano

Afera maske: dobil desetmilijonski posel, dolguje ...

04CONTAGION-01-videoSixteenByNineJumbo1600 Odkrito.si

Je to film, ki je napovedal pandemijo ...

alenka_kosir16 Njena.si

Alenka Košir čez noč ostala brez dela

nu
nu
2 23.03.2020 08:18:46

Vroča ideja: TUJCI tudi v NOGOMETNI reprezentanci?!? Lep primer, kot ČLAN MARIBORA je v Sloveniji...

Martin Metelko
Bi se k naturalizaciji športnikov lahko obrnili tudi v slovenskem nogometu?

Zgodilo se bo 1. aprila, ampak ni šala: Miran Pavlin se vrača, po novem bo direktor reprezentanc. Kaj bo dejansko počel, bomo šele videli. Ali bodo zaradi njegove prisotnosti tudi v članski izbrani vrsti rezultati slednje boljši, je prezgodaj govoriti. Je pa Pavlin postregel z nekaj zanimivimi mislimi, v sobotnem intervjuju za časnik EkipaSN je recimo spregovoril tudi o naturalizaciji. Številni slovenski športi so že imeli koristi od tujcev, v nogometu temu ni bilo tako. V preteklosti je za Slovenijo sicer igral Aleksandar Rodić, ki je prišel iz Bosne in Hercegovine, to pa je bolj kot ne vse. Pavlin je mnenja, da bi lahko Slovenija na tem področju naredila več in imela od tega tudi veliko koristi.

"Absolutno bi se morali osredotočiti tudi na naturalizacijo, tako kot smo to začeli delati v košarki. Na to ne moremo biti imuni. Če lahko to delajo Nemci ali Avstrijci … Seveda bi mi potrebovali talente. Pri naturalizaciji imamo velike rezerve. No, trenutno je sploh ni," pravi Pavlin, ki je bil dolga leta desna roka Zlatka Zahovića pri Mariboru, in dodaja: "Zadeve je treba podrobno spremljati, in ko se pojavi priložnost, jo moramo zgrabiti. Saša Ivković je recimo dober primer. Fant, ki je v slovenskem prostoru zelo izstopal. In takšnih primerov je še kar nekaj."

084-8-pavlin
Jurij Kodrun

Postopek naturalizacije je v nogometu sicer precej zahtevnejši kot v košarki. Če vzamemo le primer omenjenega Saše Ivkovića: srbski branilec je bil pri Mariboru vsega leto in pol, ostati bi moral še tri leta in pol, preden bi sploh lahko postal resen kandidat za menjavo nogometnega državljanstva. Težava je tudi, ker je v preteklosti igral za mlado reprezentanco Srbije, kar bi še dodatno oteževalo celoten proces ... 

CELOTEN INTERVJU S PAVLINOM JE ŠE VEDNO NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI, KJER SI LAHKO IZVOD ČASNIKA EKIPA SN ZAGOTOVITE PO POSEBNI CENI!

Članki iz rubrike