Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
11 15.10.2019 08:36:30

Pretresljivo MINISTROVO PISMO ČEFERINU, o katerem govorijo VSI: Premislite, da bi vzeli ...

Profimedia
Aleksander Čeferin je kot predsednik Uefe pod velikim pritiskom, tokrat je prav posebno pismo dobil iz Italije.

Aleksander Čeferin ima v zadnjih dneh obilico dela s prepletanjem politike in nogometom ter z zadnjim primerom rasizma na tekmi angleške reprezentance. Uefa je sporočila tudi, da bo odprla preiskavo o salutiranju turških igralcev na tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020. Uefin odbor za nadzor, etiko in disciplinske zadeve bo v četrtek razpravljal o ukrepih zoper turško reprezentanco zaradi dogodkov na in po petkovi tekmi z Albanijo v Istanbulu. Za zdaj še ni jasno, ali bi odbor lahko že v četrtek odločil o sankcijah.

Turški igralci so se z vojaškimi pozdravi odzvali na odločujoč zadetek Cenka Tosuna v zadnji minuti rednega dela tekme v Istanbulu za domačo zmago z 1:0. Po tekmi je reprezentanca tudi objavila fotografijo na svojem uradnem profilu na twitterju, na kateri igralci salutirajo, v spremnem besedilu pa je pisalo, da zmago "posvečajo hrabrim vojakom in drugim mučenikom". Turčija je ofenzivo proti Kurdom v Siriji začela v sredo, potem ko je ameriški predsednik Donald Trump s turško-sirske meje umaknil ameriške vojake. Ofenziva je sprožila kritične odzive v številnih evropskih državah, nekatere izmed njih so zaradi nje tudi ustavile izvoz orožja v Turčijo.

Zdaj se je na to dogajanje odzval tudi pretreseni italijanski minister za šport Vincenzo Spadafora, ki je Aleksandru Čeferinu poslal pismo, v njem pa naproša, da Turčiji vzame finale lige prvakov: "Kot minister za šport v italijanski vladi vas prosim, da še enkrat pretehtate, ali ni morda neprimerno, da bo finale lige prvakov maja naslednje leto odigran v Turčiji, natančneje v Istanbulu. Vsi vemo, da tako še ne bomo rešili razmer v Siriji, toda zavedati se moramo pomembnosti  politične, medijske, ekonomske in kulturne  ki jo prinaša pokrivanje enega od največjih športnih dogodkov na svetu. Upam, da bomo lahko sprejeli najpogumnejšo odločitev in da bo šport še enkrat poslal mirovno sporočilo."

Članki iz rubrike