pes, zloraba živali Svet24.si

FOTO: Izselili so se, psa pa pustili: "Živel na ...

SLIKA KART ZA ČLANEK ŽIVLJENJE V OBILJU ALI ČLOVEK IN NJEGOVA ORODJA Dobra karma

Izberite karto, ki vas pritegne - skoznjo govori ...

jelena karleuša Svet24.si

FOTO: Karleuša noge razgalila vse do cone ...

schwabing, klinika, koronavirus Svet24.si

Okužila ga je ženska, ki ni kazala simptomov: v ...

ženska doma Dobra karma

10 načinov za izgon slabih energij iz našega doma

Rasema Begulić Njena.si

'Ne sramujem se resnice, bila sem njegova ...

hocevar rifle Njena.si

Kaj se dogaja z Rifletom?

nu
nu
2 15.10.2019 07:53:24

NAPADENA Anglija prosi POMOČ Aleksandra ČEFERINA: To je ŠKANDAL, največja SRAMOTA za nogomet!

Profimedia
Na tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo med Bolgarijo in Anglijo je prišlo do velikega škandala.

Tekme med Anglijo in Bolgarijo se nihče ne bo spominjal po tem, da so varovanci Garetha Southgata zmagali s 6:0, temveč po številnih rasističnih vzklikih domačih navijačev in po tem, da je bila tekma kar dvakrat prekinjena. Marcis Rashford in Raheem Sterling, ki sta se oba vpisala med strelce, ter Tyrone Mings, ki je debitiral, so bili tarče glasnih opičjih vzklikov, žvižgov in nacističnih pozdravov.

Že po pol ure igre je moral sodnik Ivan Bebel zaustaviti tekmo, saj ga je Mings opozoril na dogajanje na tribunah, pred polčasom pa je bila tekma zaradi enakega razloga še enkrat zaustavljena. Sledili so dolgi pogovori z angleškimi nogometaši in vodstvom reprezentance, med polčasom pa so se odločili, da če se bodo vzkliki nadaljevali, bodo nogometaši zapustili zelenico.

Zdaj so se zgroženi Angleži obrnili na vodstvo Uefe, na Aleksandra Čeferina, naj nekaj ukrene v smeri kaznovanja Bolgarov, saj rasizem nima nobenega mesta v nogometu. Še več, nekateri so zgroženi, da Uefa ni prekinila tekme, saj naj bi se rasistični vzkliki nadaljevali tudi v drugem polčasu, po pravilih pa bi morala biti tekma prekinjena. Za nameček je bila Bolgarija v preteklosti že kaznovana zaradi rasizma, stadion je bil tokrat delno zaprt, a kaj, ko je to premila kazen za tako hude kršitve.

Članki iz rubrike