mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 14.10.2019 19:53:03

USEKALO JE! Do nadaljnjega NIČ tekem v Kataloniji, Barcelona sporoča: ZAPOR ni rešitev!

Reuters
Na današnjo odločitev španskega vrhovnega sodišča, ki je katalonske voditelje zaradi njihove vloge v poskusu odcepitve Katalonije obsodilo na zaporne kazni, so se odzvali tudi številni katalonski športni kolektivi in klubi. Nogometna zveza je prekinila vse dejavnosti, pri vodilnem katalonskem klubu Barceloni pa so poudarili, da zapor ni rešitev.

Vrhovno sodišče je deveterico katalonskih političnih voditeljev, sodili so jim zaradi njihove vloge v poskusu odcepitve Katalonije od Španije, obsodilo na zaporne kazni od devet do 13 let. Obsodba je že sprožila val protestov in demonstracij v Kataloniji, odzvali so se tudi tamkajšnji klubi in športne zveze.

Med prvimi je reagirala katalonska nogometna zveza (FCF), ki je sporočila, da bo zaradi solidarnosti z obsojenimi prekinila vse dejavnosti in da začasno v Kataloniji ne bodo igrali nogometnih tekem in tekem dvoranskega nogometa pod njenim okriljem.


Ob tem so še zapisali, da je edina rešitev katalonskega vprašanja lahko politična in da reševanje zahteva dialog vseh vpletenih strani.

Vodilni klub v Kataloniji Barcelona, ki je tudi eden največjih simbolov katalonstva, pa je na svoji spletni strani objavil poziv z naslovom Zapor ni rešitev. V njem katalonski velikan poudarja pravico do samoodločbe in izpostavlja, da zapor nikoli ni bil rešitev.

Katalonski konflikt je mogoče rešiti samo s političnim dialogom, pravijo pri Barceloni. V klubu so zato pozvali vse politične voditelje, da s pogajanji in dogovori rešujejo težave, ob tem pa pozvali tudi k izpustitvi obsojenih voditeljev ter izrazili podporo njihovim družinam.

Članki iz rubrike