mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 15.10.2019 07:09:31

Po sladki zmagi na Ronaldovo Portugalsko na evropsko prvenstvo še Ukrajinci

Reuters
Nogometaši so v kvalifikacijah za Euro 2020 odigrali sedem tekem v skupinah A, B in H. Po neodločenem izidu v Parizu med Francijo in Turčijo 1:1 so v boljšem položaju v tej skupini gostje. Na tekmi v Kijevu pa so Ukrajinci premagali Portugalce z 2:1 in si kot peta ekipa že zagotovili nastop na Euru.

Čehi, ki so v prejšnjem krogu zadali Angležem prvi poraz v kvalifikacijah, so bili tokrat v skupini A prosti. Angleži so se znesli nad Bolgari, na koncu je bilo kar 6:0, po dva gola sta dosegla Ross Barkley in Raheem Sterling. A Bolgari bodo ta poraz verjetno plačali še s kakšno kaznijo krovne zveze Uefe, saj je dvoboj zaznamoval tudi rasistični izgred domačih navijačev. Sodnik je moral v prvem polčasu zaradi rasističnih zmerljivk s tribun tekmo dvakrat prekiniti.

V drugi tekmi skupine je v balkanskem obračunu reprezentanca Kosova premagala Črno goro z 2:0.

V skupini B so Ukrajinci gostili drugouvrščene Portugalce. Domači so vedeli, da jim že točka prinaša Euro, začeli pa so izjemno, saj so z zadetkoma Romana Jaremčuka in Andrija Jarmolenka že v 26. minuti vodili z 2:0. Portugalci so z zadetkom prvega zvezdnika Cristiana Ronalda z bele točke sicer v 72. minuti znižali, niso pa mogli preprečiti ukrajinskega veselja, je pa bil Ronaldov gol njegov jubilejni 700. v seštevku klubskih in reprezentančnih tekmovanj.


Srbija je na gostovanju pri zadnji Litvi zmagala z 2:1.

Osrednji dvoboj večera je bil na Stade de France v Parizu, kjer sta Francija in Turčija začeli z enakim točkovnim izhodiščem, a s Turki na prvem mestu zaradi uspeha na prvi medsebojni tekmi. Obe ekipi sta se zavedali, da bi ob zmagi že prišli do EP, toda pot do tja je bila dolga. Francozi so imeli rahlo premoč, ki pa je dolgo niso znali izkoristiti. Šele Olivier Giroud, ki je v igro vstopil v 72. minuti, je poskrbel, da je žoga štiri minute pozneje končala v turškem golu. Veselje pa ni bilo dolgo, saj je Kaan Ayhan že pet minut pozneje izenačil. Francozom ni uspelo doseči še enega gola, tako da je na lestvici Turčija še vedno prva.

V preostalih dvobojih te skupine je Islandija premagala Andoro s z 2:0, Albanija pa v gosteh Moldavijo s 4:0. Islandija za vodilnim dvojcem zaostaja štiri točke, Albanija pa sedem.

Ukrajina se je kot udeleženka Eura 2020 pridružila Poljski, Rusiji, Italiji in Belgiji.

Značke: nogomet, ep

Članki iz rubrike