900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 12.10.2019 17:22:04

Še dan do tekme, AVSTRIJCI PA V TEŽAVAH! Tehtnica se nagiba na slovensko stran

Reuters
Slovenska nogometna reprezentanca bo jutri ob 20.45 v Stožicah igrala osmo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020.

Na bržčas ključni tekmi kvalifikacij bo tekmec sicer oslabljena Avstrija, a njen niz neporaženosti zahteva dobršno mero previdnosti.

Pri Slovencih, ki so neporaženi na zadnjih petih domačih tekmah, a morajo v nedeljo zmagati za obstanek v igri za EP, bo ena izmed težav odsotnost poškodovanega Reneja Krhina, pri Avstrijcih pa imajo še večje težave.

Ne nazadnje bo med drugimi manjkal David Alaba, bržčas pa ne bo niti napadalca Marka Arnautovića, o katerem se bodo odločili jutri, tako kot tudi o nastopih Konrada Laimerja in Stefana Poscha.

V Avstriji kljub temu upajo, da bodo ostali neporaženi še na šesti tekmi zaporedoma, s čimer bi se sami precej približali evropskemu prvenstvu. Do konca bodo nato namreč igrali še s Severno Makedonijo doma in Latvijo v gosteh.

foda
Reuters


"Nič še ni odločenega, želimo zmagati in izhodišče v skupini še izboljšati," je na novinarski konferenci v Ljubljani dejal selektor Avstrije Franco Foda.

O Sloveniji pa dodal: "Slovenija ima novega, a izkušenega selektorja, ki ima rad obrambno, kompaktno igro. Toda ekipa je tudi v napadu nevarna, med drugimi Roman Bezjak, Josip Iličić in Andraž Šporar. Gre za kakovostnega tekmeca, a bo vse odvisno od naše igre."

Na lestvici skupine G po sedmih tekmah vodi Poljska s 16 točkami, sledi Avstrija s 13, Severna Makedonija in Slovenija jih imata po 11, Izrael osem, Latvija pa je brez točke.

Slovenci bodo prvič igrali z Avstrijci na domačem terenu in četrtič skupno. Ob eni zmagi imajo z njo dva še sveža poraza iz Celovca, enega iz junija v teh kvalifikacijah z 0:1, drugega pa iz marca 2018 z 0:3.

Tekma z Avstrijo, ki jo bodo sodili Turki na čelu s Cüneytom Cakirjem, je razprodana (na tribunah bo tudi 807 avstrijskih navijačev, kot je pojasnila avstrijska predstavnica za stike z javnostmi), pri NZS pa navijačem svetujejo pravočasen prihod in parkiranje na parkiriščih v okolici stadiona Stožice.

Nekaj več gneče bo namreč tudi zaradi košarkarske tekme med Cedevito Olimpijo in Cibono, ki bo v stožiški dvorani ob 17. uri.

Članki iz rubrike