stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 12.10.2019 01:50:16

Kdo bo sedel na klop Triglava? Kranjčani oprezajo po LJUDSKEM VRTU !?!

Martin Metelko
Precej je govora o tem, kdo bi lahko po slovesu Dejana Dončića sedel na klop kranjskega Triglava.

Zdaj orle vodi Vlado Šmit in v vodstvu gorenjskega prvoligaša bi še najraje videli, da bi ekipo še naprej vodil prav on, saj je že na treh tekmah dokazal, da bi bil lahko brez večjih težav kos sicer zahtevni nalogi.

Šmit se zdi dobra dolgoročna rešitev, toda težavo vseeno predstavlja dejstvo, da 39-letni Srb nima ustrezne licence za vodenje prvoligaške ekipe. Prav zaradi tega naj bi v Triglavu še vedno iskali primernega strokovnjaka, ki bi mu zaupali mesto glavnega trenerja.

"Lahko povem, da imamo nekaj kandidatov, a z nobenim še nisem opravil razgovora," je pred nedeljskim obračunom z Olimpijo povedal športni direktor Siniša Brkić. Od takrat iz kranjskega tabora ni bilo uradnih informacij o tem, kaj se dogaja z izbiro novega trenerja, se je pa v javnosti pojavilo nekaj imen, ki naj bi bila v igri za trenerja Triglava.

bogatinov jk
Jurij Kodrun


Po naših informacijah naj bi bil zelo visoko na seznamu kandidatov Oliver Bogatinov; 41-letni Jeseničan je praktično otrok Triglava, zato bi bila odločitev zanj še toliko bolj logična. Bogatinov je po koncu prejšnje sezone zapustil Aluminij, ki ga je vodil leto in pol ter z njim dosegal zelo dobre rezultate. Med drugim so se šumarji pod njegovim vodstvom uvrstili v finale pokalnega tekmovanja, jesenski del prejšnjega prvenstva pa končali na tretjem mestu. Po slovesu treh izjemno pomembnih členov prve ekipe v zimskem prestopnem roku so rdeče-beli sicer nekoliko padli, na koncu pa osvojili še vedno zelo solidno šesto mesto.

Vseeno pa je Bogatinov po sezoni Aluminij zapustil in se za marsikoga presenetljivo preselil v Maribor, kjer je prevzel vlogo strokovnega vodje nogometne šole. Da bi izvedeli, koliko je sploh možnosti, da bi Bogatinov resnično postal trener Triglava, pa smo se obrnili kar na glavnega akterja zgodbe. "Huh, ne vem, koliko," je bil najprej kar malo presenečen nad vprašanjem, nato pa je nadaljeval: "Če bi bilo to odvisno zgolj od mene, bi znal povedati, ampak te stvari so odvisne tudi od druge strani, mogoče celo od tretje, tako da težko rečem. V Mariboru sem zadovoljen in vesel sem, da sem tu, je pa tudi res, da je Triglav moj matični klub, v katerem sem preživel šest let. To je bilo zelo lepo obdobje moje kariere nogometaša, tam sem med drugim debitiral v prvi ligi, kar je pri meni pustilo poseben pečat. Seveda spremljam dogajanje v slovenskih prvoligaših, še nekoliko bolj pa pri Triglavu. So pa to vseeno zgolj špekulacije."

Značke: triglav, trener

Članki iz rubrike