mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 12.10.2019 12:11:00

OPUSTITE UPANJE, VI, KI VSTOPATE! Zlatko Dedić Avstrijcem naštel 3 RAZLOGE, zakaj bodo jutri izgubili v Stožicah

Kvalifikacije za Euro 2020 so na ciljni ravnini. Jutrišnja tekma med Slovenijo in Avstrijo je lahko že odločilna.

V pogledu slovenskih možnosti za uvrstitev na eno od prvih dveh mest, je zmaga pravzaprav nujna. Avstrijci so v boljšem položaju, imajo dve točki več in ob obračunu z odpisano Latvijo še domače srečanje s Severno Makedonijo.

Slovence lahko skrbi igra iz Skopja, ki ni bila na ravni septembrskih predstav, a varovanci selektorja Matjaža Keka so trdno odločeni, da na domačih Stožicah prikažejo najboljše, kar znajo. In to bi moralo zadostovati za zmago nad severnimi sosedi.

Eden tistih, ki dobro pozna obe reprezentanci, je Zlatko Dedić, ki je bil tvorec zadnjega velikega slovenskega uspeha (uvrstitev na SP 2010), danes pa igra za avstrijski WSG Wattens.

V pogovoru za avstrijske medije je pojasnil, da četrtkova slika Slovencev ni prava. "Doma bomo videli drugo Slovenijo. Ekipa ima dovolj kakovosti, da premaga kateregakoli nasprotnika v skupini." Avstrijci so dodali, da so Slovenci doma že pet tekem neporaženi, septembra pa so z 2:0 odpravili tudi prvouvrščeno Poljsko.

Poraz v Skopju je nekoliko zamajal slovensko ladjo, ki želi po letu 2000 še drugič zapluti na Euro. Dedić pravi, da "bo evforija velika, če bo Sloveniji uspelo, sicer bo veliko razočaranje. Vendar z nedeljsko zmago bo spet vse v redu."



Slovenija bi imela v primeru zmage usodo v svojih rokah, ne pozabi napisati avstrijski novinar, ki s tem bržčas želi poudariti, da bo morala Avstrija čakati na spodrsljaj tekmice.

Ko je Dedić primerjal obe izbrani vrsti, je ugotovil, da sta pravzaprav izenačeni. "Obe sta izjemno kakovostni. Avstrija ima boljše igralce na enih pozicijah, Slovenija pa na drugih." Od posameznikov je pričakovano izpostavil Jana Oblaka in Josipa Iličića. "Oblak je med najboljšimi vratarji na svetu. Njegova mirnost, samozavest, karizma ... Je nekdo, ki daje ekipi veliko varnosti. To je lahko prednost."

Ko je beseda nanesla na taktiko na tako pomembni tekmi, je Dedić izpostavil, da ne gre le za kakovost igralcev. "Ko gre za tako pomembne tekme, je potrebno tudi veliko pameti."

Pomembni bodo tudi navijači. Stadion Stožice je že dalj časa razprodan, po septembrskih zmagah javnost spet verjame v to reprezentanco. "Vzdušje bo gotovo odlično," je zatrdil nekdanji slovenski reprezentant. To daje Sloveniji prednost."

Ko je govoril o slovenskih prednostih je ob Oblaku in navijačih Dedić izpostavil tudi Keka. "Je popoln trener, ki lahko resnično dobro vodi ekipo. Dobro se sporazumeva tudi z navijači in mediji. Je dober taktik."

Članki iz rubrike