horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 15. novembra

dusica-cicigoj Dobra karma

Osebna izpoved: "Dušila sem se v napadih panike!«

sandra-kapušin Svet24.si

Vinska kraljica je po padcu končala v kliničnem ...

porenta01 Svet24.si

82-letni Frančišek iz okolice Škofje Loke že ...

Ženska angel varuh Dobra karma

Bistvena razlika med angeli in nadangeli je v ...

dejan poskočni Njena.si

Ste dojeli sporočilo Poskočnega Dejana?

alenka kozolc Njena.si

Po težki bolezni se vrača Alenka Kozolc

nu
nu
0 12.10.2019 01:08:50

SI PREDSTAVLJATE? Ronaldo je jokal kot dež in jedel ostanke iz McDonaldsa! Vse je res ...

Profimedia
Luis Lourenço je nekdanji nogometaš iz Angole. Nogometno se je razvijal na Portugalskem, v svojih začetkih je bil soigralec Cristiana Ronalda.

Danes 36-letni Lourenço se kakopak ne more pohvaliti s kariero, kakršno je zgradil Ronaldo, a spomine imata skupne. Medtem ko eden največjih nogometnih zvezdnikov na svetu še vedno igra in je prav danes Portugalski (tudi z zadetkom) v kvalifikacijah pomagal do zmage nad Luksemburgom, je Angolec le obstranski spremljevalec. In pravi naslov, ko teče beseda o Ronaldu.

"Če za trenutek zaprem oči, se najprej spomnim Cristiana, kako joče. To je prva slika, ki se pojavi. Jaz sem imel 14 let, on pa dve manj. Ravno je prišel v Lizbono, iz Madeire. Bila sva cimra. Otroka. On je poklical mamo in se po pogovoru razjokal. Vedno je bilo tako. Zelo je pogrešal svoj otok, svoj dom. Ni dobro prenašal dejstva, da je bil ločen od družine in od mesta, v katerem je odraščal," je razlagal Lourenço.


In nadaljeval: "Spomnim se tudi njegovega debija za Sporting. Že takrat je bil zelo odgovoren, kar zadeva obveznosti. Skrivaj je odhajal v telovadnico. Vedno je nagovarjal hišnika, naj ne zaklene vrat, da bi lahko vstopil in sam dodatno treniral."

To so bili časi, ob koncu devetdesetih let, izjemno težki za Ronalda. "Jaz, denimo, nisem hodil v McDonalds in prosil zaposlene, da mi dajo hamburgerje, ki jih gosti niso pojedli. Cristiano je to delal, to je resnica. In ni bil edini. Takšno otroštvo je imel. Bil je reven."

O pripetljajih v McDonaldsu se je celo Ronaldo razgovoril v enem intervjuju na televiziji. Celo pozval je zaposlene, ki so takrat delali in mu dajali hrano, ko je bil lačen, da se mu javijo. Želi se jim oddolžiti.

Članki iz rubrike