miro cerar, kongres smc Svet24.si

Cerar razkril, kaj se mu je upiralo

Domen Kumer Svet24.si

Domen Kumer še ni prebolel izgube, izdal pa je ...

enakonočje Svet24.si

Pozor! Enakonočje prinaša lekcije za vse nebesne...

Frančiška Ćetković Svet24.si

Predsednica sindikata upokojencev: »To se pravi, ...

wyatt russell Odkrito.si

Wyatt Russell: Sin hollywoodskih zvezdnikov se je ...

nusa lesar Njena.si

Poslovila se je zaradi alergije

ksenija jan Njena.si

Šok za kmete: Na posestvu velik preobrat

nu
nu
2 09.09.2019 13:55:48

ŽELEZNA VOLJA! Preden je postal zvezdnik SLOVENIJE, je delal kot VARILEC: Stroji so mi cel dan tresli roke!

Martin Metelko
Matjaž Kek bo tudi na ponedeljkovi tekmi z Izraelom računal na nepogrešljivega Jasmina Kurtića.

Izkušeni vezist, ki v letošnji sezoni igra za Spal, se je na Apeninski polotok iz Gorice preselil že leta 2011, ko je bila njegova prva postojanka Palermo, zaigral pa je še za Varese, Sassoulo, Torino, Fiorentino in Atalanto.

Toda njegova nogometna pot se je začela v domačem klubu Bela krajina, ko je nogomet igral ob delu. Bil je namreč zaposlen kot varilec. "Moje sanje so bile, da bi živel od nogometa, toda nekatere stvari niso potekale tako, kot bi morale, in ker z nogometom nisem zaslužil veliko, sem začel delati. Mama in oče sta imela skromni plači, tudi jaz sem odraščal, imel sem večje potrebe, kdaj sem si zaželel počitnic, vendar nisem želel, da bi starša dajala denar za to. Oče mi je našel službo blizu doma v industrijski coni v podjetju Net, ki se ukvarja z obdelavo pločevine. Tudi njim sem neizmerno hvaležen, ker so mi veliko pomagali, vedno so mi šli na roko, ko sem moral na trening, jaz pa sem jim bil tudi ob sobotah in nedeljah na voljo," je povedal Jasmin, ki je nekaj let delal od šestih zjutraj do dveh popoldne, nato pa je imel še trening. "

jasmin kurtic jk
Jurij Kodrun

Na delovnem mestu sem brusil in varil, zlagali smo grelce za savno, ki smo jih pošiljali v Avstrijo. Res je bilo naporno. Brusilni stroj mi je ves dan tresel roke. Ko sem prišel domov, še kozarca nisem mogel držati v rokah, ker so se mi tako tresle. Po drugi strani pa me je to delo veselilo, podjetje mi je pozneje ponudilo službo za nedoločen čas."

Članki iz rubrike