GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

nu
nu
2 09.09.2019 13:55:48

ŽELEZNA VOLJA! Preden je postal zvezdnik SLOVENIJE, je delal kot VARILEC: Stroji so mi cel dan tresli roke!

Martin Metelko
Matjaž Kek bo tudi na ponedeljkovi tekmi z Izraelom računal na nepogrešljivega Jasmina Kurtića.

Izkušeni vezist, ki v letošnji sezoni igra za Spal, se je na Apeninski polotok iz Gorice preselil že leta 2011, ko je bila njegova prva postojanka Palermo, zaigral pa je še za Varese, Sassoulo, Torino, Fiorentino in Atalanto.

Toda njegova nogometna pot se je začela v domačem klubu Bela krajina, ko je nogomet igral ob delu. Bil je namreč zaposlen kot varilec. "Moje sanje so bile, da bi živel od nogometa, toda nekatere stvari niso potekale tako, kot bi morale, in ker z nogometom nisem zaslužil veliko, sem začel delati. Mama in oče sta imela skromni plači, tudi jaz sem odraščal, imel sem večje potrebe, kdaj sem si zaželel počitnic, vendar nisem želel, da bi starša dajala denar za to. Oče mi je našel službo blizu doma v industrijski coni v podjetju Net, ki se ukvarja z obdelavo pločevine. Tudi njim sem neizmerno hvaležen, ker so mi veliko pomagali, vedno so mi šli na roko, ko sem moral na trening, jaz pa sem jim bil tudi ob sobotah in nedeljah na voljo," je povedal Jasmin, ki je nekaj let delal od šestih zjutraj do dveh popoldne, nato pa je imel še trening. "

jasmin kurtic jk
Jurij Kodrun

Na delovnem mestu sem brusil in varil, zlagali smo grelce za savno, ki smo jih pošiljali v Avstrijo. Res je bilo naporno. Brusilni stroj mi je ves dan tresel roke. Ko sem prišel domov, še kozarca nisem mogel držati v rokah, ker so se mi tako tresle. Po drugi strani pa me je to delo veselilo, podjetje mi je pozneje ponudilo službo za nedoločen čas."

Članki iz rubrike