profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ro
ro
0 09.09.2019 13:49:58

ZGODILO SE JE PRVIČ! Tako je ALJAŽ STRUNA spisal ZGODOVINO slovenske reprezentance

Martin Metelko
Pirančan je načel poljsko mrežo in poskrbel za prav poseben trenutek.

"Pokazali smo, da smo dobra ekipa. Če bo šlo tako naprej, v kar seveda verjamemo, lahko kaj naredimo. S takšno podobo smo sposobni odmevnega dosežka," je po zmagi nad Poljaki povedal Aljaž Struna. Igra je bila odlična, na zavidljivi kakovostni ravni, pristop navdušujoč. "Rad bi se zahvalil navijačem, ki so nas prišli spodbujat. Ko smo izvedeli, da je stadion razprodan, smo prav gotovo dobili še nekaj dodatne energije, podpora polnih tribun nas je ponesla. Pokazali smo ogromno željo po uspehu, na vsak način smo želeli dokazati, da smo pravo moštvo. Od prvega do zadnjega. Vsi smo se borili po najboljših močeh in bili za vloženi trud nagrajeni. Letvico smo zdaj postavili dokaj visoko in pri tem moramo vztrajati. Ta zmaga nam je nedvomno dala dodatni zagon, vendar ne smemo biti evforični. Pred nami je nov izziv in storiti moramo vse za še en uspeh," je poudaril član Houston Dynama. V navezi z Miho Mevljo je poskrbel, da sta bila poljska zvezdnika Robert Lewandowski in zlasti Krzysztof Piatek tako rekoč neopazna. "Kot ekipa smo bili zelo kompaktni, dobro smo stali na igrišču. Ogromno so pomagali zvezni igralci. Vsi so pomagali, vsi smo se odlično branili, toda prav tako je res, da sva z Miho odigrala eno od najboljših tekem."

Poleg garaškega dela v obrambi se je Aljaž Struna izkazal tudi pred nasprotnimi vrati, v 35. minuti je načel poljsko mrežo. "Seveda sem zadetka zelo vesel, ampak veliko več mi pomeni to, da smo zmagali. Uspeh ekipe! Jaz sem branilec, ne živim za gole, temveč v največji meri za to, da mrežo ohranimo nedotaknjeno. Nadvse sem zadovoljen, da nam je uspelo, a seveda sem vesel tudi gola."
Svojega prvega gola, ki je hkrati spisal zgodovino slovenske reprezentance. Na seznamu vseh strelcev sta zdaj namreč prvič brata, in sicer je bil Andraž uspešen v kvalifikacijah za Euro 2016, ko je prav tako v Stožicah zatresel mrežo San Marina. "Se je res zgodilo prvič? A je res prvi takšen primer?" se je smehljaje odzval 29-letni Pirančan. "To je vsekakor lepo. Lepo je doseči gol v dresu z državnim grbom. Da, to mi pomeni veliko, toda spet bom ponovil, da mi več pomeni zmaga Slovenije. Zdaj lahko z dvignjeno glavo pričakujemo naslednjo preizkušnjo."
Ta je na sporedu že drevi, ko bodo na nasprotni strani neugodni Izraelci. "Morali bomo ponoviti igro s tekme proti Poljski. Tudi pristop mora biti takšen, morda celo še boljši. Motivacija mora biti največja možna in prepričan sem, da bo tako. Resda smo porabili ogromno energije, povrhu so imeli Izraelci dan več za počitek, za regeneracijo, vendar se na to ne smemo pretirano ozirati. V naših mislih mora biti le to, da se čim bolje pripravimo. In zmagamo! Selektor ima na voljo dovolj širok kader, vsi smo pripravljeni igrati in prevzeti odgovornost. Res močno verjamem, da se bo znova razpletlo po naših željah, da se bomo veselili novih pomembnih točk," je odločen Aljaž Struna.

Članki iz rubrike