miro cerar, kongres smc Svet24.si

Cerar razkril, kaj se mu je upiralo

Domen Kumer Svet24.si

Domen Kumer še ni prebolel izgube, izdal pa je ...

enakonočje Svet24.si

Pozor! Enakonočje prinaša lekcije za vse nebesne...

Frančiška Ćetković Svet24.si

Predsednica sindikata upokojencev: »To se pravi, ...

wyatt russell Odkrito.si

Wyatt Russell: Sin hollywoodskih zvezdnikov se je ...

nusa lesar Njena.si

Poslovila se je zaradi alergije

ksenija jan Njena.si

Šok za kmete: Na posestvu velik preobrat

nu
nu
2 09.09.2019 12:36:34

Oglasil se je tudi on: Legendarni KAPETAN SLOVENIJE v NEBESA dvignil - MATJAŽA KEKA!

www.alesfevzer.com
Boštjan Cesar z besedami, ki odmevajo.

Nad zmago proti Poljakom je bil navdušen tudi dolgoletni kapetan slovenske reprezentance Boštjan Cesar. Izkušeni osrednji branilec novopečenega italijanskega drugoligaša Chieva je v pogovoru za Siol spregovoril o dvigu slovenske izbrane vrste. 

"Mogoče so za to potrebovali nekaj časa. Res je, zamenjalo se je nekaj igralcev, delno vidim razlog tudi v tem. A večina fantov vendarle igra že dolgo časa skupaj. Oni morajo sami spodbuditi ta nagon, da ne le igraš, ampak tudi živiš za reprezentanco. Da ne prideš na reprezentančno akcijo z namenom, da si pač tam, ampak pri tem daš maksimum. V večini primerov te to nagradi, navijači pa to prepoznajo in te cenijo," je razložil Cesar. "Takšno vzdušje smo pogrešali kar nekaj časa, a nikoli ni prepozno. Z zmago nad Poljsko se je vrnila evforija, je pa res - to so fantje tudi povedali po tekmi s Poljsko -, da moramo zdaj premagati še Izrael. Moramo doseči še eno zmago in biti še bolj pozorni, saj se tukaj lomijo kvalifikacije. S še eno zmago bi prišli do lepega položaja, ko bi lahko res računali na nastop na evropskem prvenstvu," je nadaljeval nekdanji slovenski kapetan. 

Cesar je imel številne pohvale tudi na račun selektorja Matjaža Keka: "Rezultati so dovolj zgovorni. Keku je uspel velik premik, ki ga prejšnji selektor ni znal spodbuditi. To je edini pristop, ki pelje Slovenijo do boljših rezultatov. V večini primerov te tudi nagradi. Je pa nekaj. Igralci se morajo zdaj zavedati, da morajo nujno ostati na tej ravni. Če tega ne bodo storili, ne bodo dobili tekme, morda niti točke. Danes zna igrati vsaka ekipa, vsak je premagljiv. In če nisi pravi, lahko hitro dobiš porcijo in si nezadovoljen, zato mora vladati drugačen pristop. Že na prvem treningu na reprezentančni akciji se mora videti, da se živi za reprezentanco in rezultat. Potem je cel teden odličen, saj se čuti ta kemija. Takrat pride do izraza tudi individualna kakovost."

Članki iz rubrike