profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
2 14.10.2018 13:24:03

Norveški zvezdnik ŠOKIRAL! Luka MODRIĆ? Povejte mi, TO me v zvezi s SLOVENIJO najbolj zanima!

Zelo zanimiva izkušnja iz novinarskega središča pred začetkom sobotne tekme.

"Ime mi je Brede," je pristopil. Naš novinar se mu je predstavil nazaj, pred tem pa je na njegovo predstavitev dejal logični: "Vem". Le kako ne bi dejal tega, ko pa je ta Brede bil Brede Hangeland, upokojeni norveški zvezdnik s kar 238 nastopi v angleški premier ligi. Zdaj je 37-letnik strokovni komentator na norveški nacionalni televiziji, pristopil pa je zato, ker je imel prav posebno vprašanje v zvezi s Slovenijo in slovensko reprezentanco.

Sedel je, vzel list papirja in narisal črki Č in Ć. "To me zanima bolj kot karkoli. Kakšna je razlika, rad bi se jo naučil," je dejal. Ko mu je naš novinar pojasnil, da to ne bo lahko, je vztrajal in se ni pustil odvrniti niti, ko je izvedel, da prave razlike ne pozna celo večina prebivalcev Slovenije. Želel je v prenosu na norveški televiziji razlikovati med enim in drugim zapisom, ne znamo pa vam povedati, ali mu je to tudi dejansko uspelo.

Lahko vam povemo le, da je bil dober učenec, da je zelo pozorno poslušal in da se je veliko naučil tudi o poreklu slovenskih nogometašev ter o tem, zakaj imajo nekateri Ć, tako kot Luka Modrić, ki ga je posebej izpostavil, in zakaj nekateri Č, tako kot nihče v hrvaški ali srbski reprezentanci. Pa recite, da se norveška legenda ni v vse skupaj prav posebej poglobila.  

Članki iz rubrike