Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
5 14.10.2018 11:01:37

To je ŠOKANTNA ponudba za vodenje Slovenije: 'UBIL' Kavčiča, KEKA in ostale, selektor hoče biti ON!

Vodstvo slovenske nogometne zveze je prejelo prvo ponudbo za naslednika Tomaža Kavčiča.

Kakšna usoda bo doletela slovenskega selektorja Tomaža Kavčiča? Težko bi rekli, da s slovensko reprezentanco niza uspehe, prej nasprotno. Zaradi tega se številni sprašujejo, kako dolgo bo še vztrajal na slovenski klopi, saj je za njim naravnost katastrofalen uvod. Očitno pa njegovi morebitni nasledniki ne sedijo križem rok, eden od njih je na naslov predsednika NZS poslal ponudbo. Ivo Šajh ima načrt, kako reprezentanco spraviti na pota stare slave.


"Spoštovani predsednik, da ne bo niti najmanjše pomote, to pismo nikakor niti najmanj ni uperjeno proti selektorju Tomažu Kavčiču. Že nekaj časa sem razmišljal ponovno ponuditi usluge Nogometni zvezi Slovenije. Tako verjetno ne bo več šlo v prihodnje. Menim, da je z razprodajo ugleda nogometne Slovenije dovolj. Zadnji čas je, da se nekaj ukrene. Ne morem si predstavljati filharmoničnega orkestra brez dirigenta, še posebno ne, če že ena sama violina ne želi igrati ali celo, če ne želi igrati po notah. Najbrž ni potrebno preveč filozofirati, da Slovenija v zadnjih več kot desetih letih ni imela zadovoljivega rezultata. Resda je naša reprezentanca trikrat "odšla v Rim, vendar papeža ni srečala nikoli". Zame je pozitiven rezultat le, če bi se uvrstili na kakšnem tekmovanju iz skupinskega dela v boje na izpadanje. Prepričan sem, da to lahko storim. O taktiki in imenih ne bi na tem mestu. Nogomet je zelo enostaven, če ga trener razume. In biti mora seveda tudi vodja pred tekmo in med tekmo. Tega tudi prav tako nisem videl na zelenicah kar precej let," je med drugim pisalo v pismu, ki smo ga dobili tudi na naš naslov. A to še ni bilo vse, dotaknil se je tudi namigov, da utegne Kavčiča zamenjati eden od nekdanjih selektorjev slovenske reprezentance. S tem je poslal jasno sporočilo tako Matjažku Keku kot Srečku Katancu.

"Pojavlja se namigovanje, da bi se kdo izmed nekdanjih selektorjev vrnil nazaj! Madonca, zapuščati so morali klube in slovensko reprezentanco zaradi slabih rezultatov. Tudi tu ne bi o imenih ali imenu. Slabo vino s priokusom kislote bi osebno kupil le enkrat. Kar nekaj časa me solidni poznavalci nogometa, prijatelji, družinski člani nagovarjajo naj ponudim moje znanje in izkušnje v korist slovenskega nogometa. Podobnega mnenja je tudi prejšnji direktor FIFE, še vedno predsednik AEFCA, Walter Gagg. Ne vem, kakšna bo reakcija NZS oziroma tistih, ki so še vedno vpleteni v delo vodstva NZS. Menim, da bi se pogajanja lahko vršila decembra 2018 saj v tem trenutku ni smisla vskočiti na potapljajočo se barko. Vendar pa, seznam 34 igralcev (štirje vratarji in 30 igralcev v polju, za vsako igralno mesto po trije) za kvalifikacije za EURO 2020 bi bil pripravljen do 15. 1. 2019. Do tega datuma pa bi bila znana tudi imena asistentov v strokovnem štabu. In ne kot zadnje, pod lupo bi vzel tudi predčasno "upokojitev" vpletenih v dolgoletno povezavo z reprezentanco. V sodobnem nogometu neposredno na terenu ni prostora za sentimentalnost in prav tako ne za demokracijo. Zid med igralci in trenerjem mora biti, vendar ne previsok, da se ga ne bi dalo preplezati. Zbor reprezentance ni prostor in čas za počitek ob nočnih sladicah in tihe hoje na nežnih prstih. Še enkrat poudarjam, zanima me samo rezultat in ugled slovenskega nogometa ne le udeležba na kvalifikacijskih tekmah po žrebu za FIFA WC ali UEFA prvenstvo. Spoštovani predsednik, poznava se že nekaj desetletij, moj telefon je odprt 24 ur dnevno v korist slovenskega nogometa," je zaključil Ivo Šajh.

Značke: šajh, reprezentanca

Članki iz rubrike