sebastjan novak 2 Odkrito.si

Razkrivamo! Obraz Planet TV brez službe živi v ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 26. marca

1512742920_d Petisvet.si

Horoskop: od 25.3. do 31.3. 2019

mraz_jutro Svet24.si

Zapadlo do 25 centimetrov snega

Isabella Cruise Svet24.si

Hči Toma Cruisea in Nicole Kidman rešila ...

leonida kolbl 9 Njena.si

Resnica o zadržani Leonidi Kolbl

Nives Orešnik Njena.si

Pravilna nega za močno in odporno kožo

STA
STA
1 12.09.2018 12:10:50

SKRUŠENI in POTOLČENI Zlatko Dalić: To je bila najtežja noč v moji karieri

Profimedia
Po evforiji ob zgodovinski uvrstitvi hrvaške nogometne reprezentance v finale svetovnega prvenstva je sledil trd pristanek že v novoustanovljeni ligi narodov. Španija je aktualne svetovne podprvake na drugi tekmi elitne skupine lige narodov v Elcheju odpravila s kar 6:0. Za hrvaškega selektorja Zlatka Dalića je bila to najtežja tekma v karieri.

Za Španijo so zadeli Saul Niguez (24.), Marco Asensio (33.), Lovre Kalinić (35./avtogol), Rodrigo (49.), Sergio Ramos (57.) in Isco (70).

Medtem ko je hrvaška selekcija na mundialu v Rusiji klonila šele v finalu proti Francozom, igre vatrenih pa so povezale in združile nacijo, ki se je znašla v nogometnih nebesih, pa je že po svetovnem prvenstvu sledilo strmoglavljenje na tekmi proti Španiji, ki je z lahkoto ugnala in s šestimi zadetki ponižala razglašeni hrvaški orkester.

Selektor Dalić je po porazu iskal napake in opozarjal na velike pomanjkljivosti, zato ne preseneča, da je špansko gostovanje označil za "najtežjo noč", poraz z največjo razliko pa označil kot posledico razpada vnaprej postavljenega sistema igre po dobljenem prvem zadetku.


"To je najtežja noč v karieri, ampak, pač takšno je življenje, moramo se sprijazniti tudi s tem. Ne gre za tragedijo, saj v to tekmo nismo šli z nekim posebnim navdihom. Seveda da nam ni lahko, vendar pa tudi ni trenutek za objokovanje, ampak se moramo iz tega kar največ naučiti," je skušal poraz zmanjšati hrvaški selektor, ki je v igri svojega razglašenega ansambla našel tudi pozitivne stvari.

"Sijajno smo igrali prvih 20 minut, imeli smo tri čiste priložnosti za gol. Po prvem prejetem golu pa so začeli igralci igrati vsak po svoje, niso se držali dogovorjenega sistema, Španci pa so to izkoristili ter prihajali v položaj, kateremu se nismo znali zoperstaviti," je dejal Dalić.

"Igralci se tega zavedajo. Dokler smo dihali kot moštvo, ko smo se skupaj branili in skupaj napadali, je vse delovalo. Vse je bilo dobro, dokler smo bili enotni, dokler smo bili kot eno. Takoj, ko tega več ni bilo, je bilo konec," je pripomnil strateg največjega hrvaškega nogometnega uspeha.

"Po prvem prejetem golu nam je popustila koncentracija, začeli smo igrati brezglavo, nismo se držali sistema. Skušali smo narediti nekaj na silo, kar pa proti Španiji, proti moštvu, ki je tehnično zelo dobro podkovano, ni mogla biti rešitev. Odpirali smo jim naše boke, ko so nam zabili drugi gol, pa se je tekma dejansko že končala," je še opisal razloge za najtežji poraz.

Članki iz rubrike