profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 11.09.2018 14:07:49

Kaj se dogaja v mladi reprezentanci!? TEMNI OBLAKI tudi pri podmladku?

Grega Wernig
Po petkovem remiju brez golov v Astani se bodo slovenski in kazahstanski upi danes vnovič udarili v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, prizorišče bo tokrat Mestni stadion na Ptuju.

»Glede na naporno potovanje in dejstvo, da je v Kazahstanu do zdaj zmagala le Francija, smo s točko zadovoljni. Po drugi strani pa ostaja nekaj grenkega priokusa, saj smo imeli v prvem polčasu in v končnici tekme kar tri izrazite priložnosti. Dobra poteza je bila, da smo bili na prizorišču dvoboja že nekaj dni prej, saj so se igralci lahko prilagodili na časovno razliko. Zadržali smo drugo mesto na lestvici, ki ga bo treba potrditi na Ptuju,« je po obračunu v Astani povedal selektor Primož Gliha, a zgolj zadržati drugo mesto v skupini bo bržčas premalo za razmišljanje o morebitni uvrstitvi na Euro. V dodatne kvalifikacije se bodo namreč uvrstile le štiri najboljše drugouvrščene reprezentance, slovenska pa je za zdaj od teh mest zelo oddaljena, zato je danes zmaga tako rekoč nujno zlo.

Sicer pa je zanimivo, da se je medtem v strokovnem vodstvu naše izbrane vrste zgodila sprememba. Sliši se skoraj neverjetno, toda ob Primožu Glihi ni več Alfreda Jermaniša, ki se je na začetku prejšnjega tedna v Ljubljani udeležil zbora pred potjo v Kazahstan, a je nato presenetljivo ostal doma. Zakaj, kaj se je zgodilo? »Nimam pojma, kaj bi se lahko zgodilo. Oziroma kaj se je zgodilo,« se je najprej skrivnostno odzval Alfred Jermaniš, ko smo želeli izvedeti kaj več.

Ampak dejstvo, da trenerja ni bilo v Kazahstanu in da ga ni zraven niti v pričakovanju današnjega dvoboja, nekaj pomeni, mar ne? »Za vas da, zame ne,« smo dobili odgovor, ki ga nismo razumeli.



Kot smo že omenili, se je zdaj očitno že nekdanji najtesnejši selektorjev sodelavec ob dogovorjenem času na dogovorjenem kraju udeležil začetka reprezentančne akcije. »Na zbor sem prišel, v Kazahstan nisem šel. Konec zgodbe. Prišel sem pozdravit prijatelje, spili smo čaj in se razšli. Pika!«

Seveda so nas zanimali razlogi za takšen scenarij. »Kašni razlogi? Ne razumem vas. Saj vendar s prijateljem lahko spijem kavo, kadar si želim jaz, in ne, kadar si želite vi. Torej ... Prišel sem pozdravit prijatelje in odšel domov. Pika,« je Alfred Jermaniš vztrajal pri svojem in nam dal jasno vedeti, da od njega kaj več ne bomo izvedeli …

K temu dodajmo, da tokrat ni zraven niti trenerja vratarjev Roberta Volka; krive so njegove obveznosti v klubu. Koper je na sedež krovne organizacije poslal prošnjo, da bi Lupo ostal na Bonifiki, čemur je NZS ustregla, zato za čuvaje mreže skrbi Danilo Sergaš.

Značke: slovenija, gliha

Članki iz rubrike