Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
6 09.10.2017 17:44:22

Aleksander Čeferin brez dlake na jeziku: Povem vam, tile fantje so bili NAJBOLJ NADARJENA GENERACIJA v zgodovini!

Tit Košir
Prvi mož Uefe Aleksander Čeferin zavrtel čas nazaj.

Prihajajoči 25. oktober bo pomemben datum za marsikaterega nogometnega navdušenca na področju nekdanje Jugoslavije. Minilo bo namreč natanko 30 let, kar je mlada reprezentanca Jugoslavije postala svetovna prvakinja na turnirju v Čilu. Jugoslovanski mladci so tedaj v velikem finalu po enajstmetrovkah premagali Zahodno Nemčijo, na poti do nepozabnega uspeha so hkrati na kolena spravili Vzhodno Nemčijo, Brazilijo, Togo, Avstralijo in Čile.

Takrat so v modrem dresu blesteli številni nogometaši, ki so kasneje v nogometu naredili naravnost izjemne kariere. Za najboljšega igralca turnirja je bil izbran Robert Prosinečki, Davor Šuker je bil drugi najboljši strelec, odlično so igrali tudi Zvonimir Boban, Robert Jarni, Igor Štimac, Predrag Mijatović … Tedaj je prvenstvo v Čilu pozorno spremljal tudi Aleksander Čeferin, danes prvi mož Evropske nogometne zveze (UEFA), ki ima o tako imenovanih "Čilencih" izjemno mnenje.

"Prepričan sem, da je bila to najbolj nadarjena generacija v zgodovini nogometa," se je trideset let po izjemnem uspehu zlatim fantom jugoslovanskega nogometa priklonil uradnik iz Slovenije in dodal: "Štirje so kasneje nosili dres slavega Reala iz Madrida, poleg Prosinečkega, Šukerja, Jarnija in Mijatovića so velike kariere naredili tudi Boban, Petrić, Brnović. Jugoslavija ne obstaja več, toda uspehi nadarjenih generacij so še vedno dober primer, kako se je uživalo v športu in slavilo ob uspehih."

jugoslavija 1987
FIFA

Članki iz rubrike