stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
0 09.10.2017 17:22:17

FOTOGRAFIJA DESETLETJA! Čudežen navijač čudežno proslavil svetovno prvenstvo! TO morate videti: dokaz, da je nogomet ČUDO! (foto)

Reuters
Egiptovska reprezentanca se je po 28. letih uvrstila na svetovno prvenstvo v nogometu in seveda poskrbela za čustvene izlive, ki jih še ni bilo.

Egipčani so nazadnje na SP igrali leta 1990, v Italiji, na katerem je nazadnje igrala tudi reprezentanca naše nekdanje skupne države - Jugoslavije.

Po tem VELIKANSKEM uspehu egiptovske reprezentance, ki je v nedeljo z 2:1 premagala Kongo, je zaradi čustev, ki so ob tem privrela na dan, na stadionu in v celotni državi prišlo do pravega kaosa, toda v dobrem pomenu besede.

Na stadionu Borg El Arab v bližini Aleksandrije so do zmage domačini prišli na neverjetno dramatičen način. Kongo je namreč v 88. minuti izid izenačil, zmagoviti zadetek pa so potem Egipčani dosegli v peti minuti sodnikovega dodatka, ko je z bele točke svoj drugi zadetek ta večer dosegel sicer tudi nogometaš Liverpoola, Mohamed Salah.

Cel svet pa je obšla tudi neverjetna fotografija, ki kaže strašansko veselje, srečo, ki je enostavno mi mogoče krotiti. Na igrišču se je med drugim pojavil tudi navijač, z berglami, z amputirano nogo, kar pa ga ni zaustavilo, da ni "poletel" od sreče.

To fotografijo je posnel italijanski novinar, ki jo je delil s svetom in jo tudi na najboljši način opisal: "Je to fotografija leta? Nogomet da krila tudi tistim, ki nimajo nog."

egipt

Članki iz rubrike