Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.11.2016 10:03:34
Deli članek:

Gazzettina reprezentanca Jugoslavije: Zraven bi bil tudi Slovenec

vszi

Pri slovitem italijanskem časniku La Gazzetta dello Sport so se poigrali z idejo, kaj bi bilo, če bi še obstajala skupna država Jugoslavija. Slednja je že več kot dve desetletji le še spomin, zdaj je ta del Evrope razdrobljen na kar nekaj reprezentanc. No, nekaj se kljub vsemu ni spremenilo: na področju bivše Jugoslavije se še vedno igra dober nogomet. Tukaj se rojevajo odlični nogometaši, ki bi, če bi bila država še skupna, zagotovo tvorili eno najmočnejših reprezentanc na svetu.

V izboru rožnatega časnika se je sicer našel tudi prostor za Slovenca. Mesto v golu bi namreč zasedel naš vratar, toda La Gazzetta dello Sport se ni odločila za mladega in prodornega Jana Oblaka, pač pa za njegovega starejšega in izkušenejšega rojaka Samirja Handanovića. To ne preseneča, vendarle je Sarma član italijanskega kluba, že nekaj let nosi dres milanskega Interja.

Poleg Handanovića je Gazzetta v idealno jugoslovansko enajsterico uvrstila še Darija Srno, Nikola Maksimovića, Stefana Savića, Aleksandra Kolarova, Ivana Rakitića, Nemanjo Matića, Luko Modrića, Miralema Pjanića, Edina Džeka in Ivana Perišića.