Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.08.2016 10:59:21
Deli članek:

Odkrita prevara nigerijske reprezentance

Reuters

Nigerijska reprezentanca do sedemnajstega leta starosti se je pripravljala na sobotno tekmo afriškega pokala narodov, v kateri bi se morala pomeriti z vrstniki iz Nigerja.

Vendar pa je zdravniški pregled pokazal, da je kar 26 članov nigerijske izbrane vrste že preseglo to starostno omejitev.

V preteklosti so se večkrat pojavljala ugibanja o tem, ali so nogometaši iz nekaterih manj razvitih držav resnično stari toliko, za kolikor se izdajajo. Zdaj pa so opravili podroben zdravniški pregled z rentgenom in pregledali 60 nogometašev v kampu nigerijske izbrane vrste. Med temi fanti je bilo kar 26 takih, ki so starejši od sedemnajstih let.

"To je katastrofa. Praktično cela udarna enajsterica, ki so jo trenerji pripravljali za nastop, je diskvalificirana. Zdaj smo v velikih težavah," je povedal eden izmed predstavnikov nigerijske nogometne zveze.

Dodati je treba, da so Nigerijci aktualni svetovni prvaki v tej starostni kategoriji. Novembra lani so v finalu svetovnega prvenstva, ki ga je gostil Čile, z 2:0 premagali Malijce.