Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.08.2016 08:59:44
Deli članek:

Kaj si Andraž Kirm misli o žvižgih? Raje jih sliši, kot pa …

Nikola Miljković

Novopečeni član Olimpije Andraž Kirm poudarja, da ga žvižgi s strani lastnih navijačev ne ganejo preveč.

Andraž Kirm se je letos poleti vrnil nazaj v Slovenijo. Nekdanji član Domžal je podpisal za Olimpijo, kjer so pričakovali, da jim bo slovenski reprezentant pomagal do kar najboljših rezultatov. No, za zdaj na njegov odmevnejši prispevek še čakajo, dejstvo je, da izkušeni krilni nogometaš na začetku nove sezone še ni v najboljši formi. To je nekatere navijače zmajev tako zmotilo, da Kirma pravzaprav ob vsaki slabši potezi "nagradijo" z glasnimi žvižgi. Kirm se ne dela, da jih ne sliši, čeprav poudarja, da mu ne prihajajo do živega.

"Ti žvižgi in kritike … To je že malo izpeta zgodba. Pač, eni mi žvižgajo, drugi ne, to je njihova stvar. Na to ne morem vplivati. Ne vem pa, zakaj bi se s tem obremenjeval. Če izgubiš žogo, je nekaj povsem normalnega, da ljudje niso zadovoljni. Saj tudi sam nisem. Ljudje pač izrazijo svoje mnenje. V Olimpiji se še prilagajam novemu igralnemu sistemu. Imam malce drugačno vlogo in potrebujem še malce časa, da bom prišel na raven, ki jo verjetno želijo vsi v klubu. Veliko je ponavljanj gor in dol. To mi ustreza. Nikoli nisem imel težav s tem. Ko bo prišla forma, bodo prišle tudi moje prave akcije," je v pogovoru za Sportal dejal 31-letni Kirm.

Glede visokih pričakovanj je nekdanji član Wisle, Groningena in Omonie še dodal: "To je nekaj povsem normalnega. Raje vidim, da me kritizirajo in da igram, kot pa da ne igram in nobeden ne govori o tebi. Tako je v nogometu. V zadnjih sezonah sem igral na Cipru, kjer sem bil daleč od oči javnosti. Nobeden ni pisal o tem, a sem imel dve statistično dobri sezoni, kjer sem prispeval veliko golov in asistenc. S klubom smo dosegli cilj in se uvrstili v Evropo, zdaj, ko sem v Ljubljani, pa sem se znašel pod tako večjim drobnogledom, da je to nekaj povsem normalnega. Pričakujem, da bom kmalu ujel želeno formo."