Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.08.2016 07:53:56
Deli članek:

Iz Maribora v Krško, prišel tudi mladi reprezentant BiH

alesfevzer.com

Krčani so svojo krstno prvoligaško sezono presenetljivo končali na šestem mestu, po njej pa ostali brez kar dvanajstih nogometašev, ki so tvorili jedro ekipe.

Po treh krogih nove sezone so zbrali dva remija in v ponedeljek izgubili v Stožicah, kjer pa so prikazali zelo solidno igro. Proti Olimpiji so v prvem polčasu prek Martina Kramariča celo povedli, a so nato Ljubljančani upravičili vlogo favorita in do konca tekme zadeli trikrat ter kot edini v prvenstvu ohranili stoodstotni izkupiček.

Trener Tomaž Petrovič ima na voljo zelo mlado in precej neizkušeno zasedbo, vendar pa bi do konca prestopnega roka ta utegnila dobiti še kakšno okrepitev. Dva novinca sta na stadion Matija Gubca prišla v tem tednu. Oba pa imata status posojenega nogometaša.

Prvi prihaja iz Maribora in je pravzaprav povratnik v posavskega prvoligaša, saj je zanj nastopal že v spomladanskem delu sezone. Seveda gre za Roberta Pušaverja, ki bo v mestu z nuklearko zaostril konkurenco na desnem bočnem položaju.

Drugi pa prihaja iz Bosne in Hercegovine, natančneje iz sarajevskega Željezničarja, njegovo ime je Damir Sadiković. Gre za 21-letnega vezista, ki je nekajkrat nosil tudi kapetanski trak mlade izbrane vrste BiH.

Krško si ga je izposodilo do konca sezone, ko bo imelo možnost odkupiti njegovo pogodbo. Za Sadkovića se je zanimal tudi švicarski drugoligaš Chiasso, a je raje izbral igranje v Prvi ligi Telekom Slovenije.

V Krškem je na preizkušnji še nekaj igralcev, med njimi tudi sin nekdanjega slovenskega reprezentanta Mladena Rudonje, Roy. Nekaj pa naj bi jih še prišlo. Prioriteta naj bi bila dobiti izkušenega osrednjega branilca ...