Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
14.06.2016 14:16:51
Deli članek:

Mutko: Rusija se ne bo pritožila na kazen Uefe

Uradna Moskva ne bo izpodbijala odločitve Evropske nogometne zveze (Uefa), ki je danes rusko nogometno zvezo zaradi navijaških izgredov na sobotni tekmi z Anglijo (1:1) v Marseillu kaznovala s pogojno kaznijo, takojšnjo izključitvijo izbrane vrste z evropskega prvenstva v primeru vnovičnih izgredov ruskih navijačev na francoskih stadionih.

Ruski minister za šport Vitalij Mutko je v izjavi za rusko tiskovno agencije Tass zagotovil, da bo Rusija spoštovala odločitev Uefe in se ne bo pritožila na izrečeno kazen, ki ruski zvezi nalaga tudi plačilo 150.000 evrov globe zaradi nešportnega obnašanja ruskih navijačev na uvodni tekmi prvenstva z Anglijo, ki se je končala z neodločenim izidom 1:1.

Ruski minister je tudi potrdil, da je francoska policija iz države izgnala 29 navijačev, ruskih državljanov, ki niso prišli v Francijo zgolj z namenom spodbujati ruske nogometaše, ter jih tako odstranila s prvenstva. Mutko je podprl odločitev francoskih oblasti ter jo označil za ustrezno in pravilno.

"Prosil bi vas za razumevanje, seznanjeni smo z deportacijami 29 ljudi, ki v Francijo niso prišli z namenom, da bi zgolj gledali nogomet. Nobena država ne bo brez zakonske podlage kaznovala kogarkoli, zato prosim, da se vzdržimo vseh dejanj, ki bi le izzvala nove napetosti, skušajmo umiriti zadeve, evropsko prvenstvo poteka, gre za praznik nogometa, mi se pa le še pogovarjamo o pretepih in kaznih," je dejal Mutko za Tass.