Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.06.2016 13:28:16
Deli članek:

Dobesedni 'rumeni karton Rusiji' s strani Uefe

Reuters

Disciplinska komisija Evropske nogometne zveze (Uefa) je sporočila kazen Ruski nogometni zvezi za dogodke po tekmi z Anglijo na stadionu Velodrome.

V sporočilu za javnost so zapisali, da so preiskavo uvedli zaradi neprimernega obnašanja ruskih navijačev na tekmi proti Angliji. Pred tem so se seveda dogajale nevšečnosti tudi na ulicah Marseilla, toda to ni bilo vključeno v kazen Ruski nogometni zvezi, kot so kasneje sporočili.

"Uefa je na podlagi obtožb glede navijaških izgredov, rabe pirotehničnih sredstev in rasističnega obnašanja podala sankcije proti Ruski nogometni zvezi. In sicer globo v višini 150.000 evrov in pogojno kazen ruski izbrani vrsti na Euru 2016 zaradi navijaških izgredov na stadionu. Po Uefinem pravilniku je pogojna kazen v veljavi do konca prvenstva in bo implementirana, če se ponovijo dogodki iz Marseilla na samem stadionu na preostalih tekmah ruske reprezentance na evropskem prvenstvu," so zapisali pri Uefi.

Rusi bodo jutri odigrali svoj drugi obračun Eura 2016 proti Slovakom in če bi se kakršnekoli težave pred, med in po tekmi znova pripetile, bo ruska reprezentanca izločena z Eura, kar zagotovo ne bi bil dober vzor pred domačim svetovnim prvenstvom čez dve leti.