Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.06.2016 23:06:36
Deli članek:

NZS in Katanec zavračata namigovanja o prihodu Reje

Nikola Miljković

V zadnjih dneh so italijanski mediji poročali o tem, da naj bi Srečka Katanca na mestu selektorja Slovenije zamenjal Edy Reja. Toda ta namigovanja sta tako Katanec kot tudi Nogometna zveza Slovenije zavrnila (NZS).

"Predsednik NZS Aleksander Čeferin je slišal za to novico iz medijev, bil je enako presenečen in na tem ni nič," je pojasnil tiskovni predstavnik NZS Matjaž Krajnik.

O mogočem prihodu Reje na klop slovenske nogometne reprezentance je od slovenskih medijev prva poročala Ekipina spletna stran.

"To sem izvedel zdaj po tekmi. Ampak res nimam težav s tem. Če zveza misli, da ima boljšega na voljo, naj ga pripelje. Z mano ne bo težav,"
pa je pokomentiral Katanec, ki je slovensko vrsto popeljal na evropsko prvenstvo 2000 in svetovno prvenstvo 2002, drugič v karieri pa je postal selektor Slovenije 31. decembra 2012, ko je zamenjal Slavišo Stojanovića.

Katanec je komentiral tudi igro svojih varovancev, ki spet (že tretjič zapored) ni našla poti do tekmečeve mreže: "Po hitro prejetem golu smo prvi polčas odigrali na kar dobri ravni, škoda, da nismo dosegli gola iz priložnosti, ki smo jih imeli. V drugem polčasu smo bili tako - tako, spet smo imeli priložnosti ... Žal ne dosegamo golov iz lepih priložnosti. Še nekaj situacij je bilo takih, ko bi lahko odigrali drugače. Zagotovo pa fizično nismo bili na taki ravni kot proti Švedom, saj so fantje že utrujeni. Je pozitivno, kljub temu, da smo izgubili. Želim pa si le, da pridejo fantje na naslednje priprave zdravi, da oddelajo svoje ..."