Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.06.2016 17:44:13
Deli članek:

Čeferin zbira glasove, podprl ga je naslednji nogometni velikan

Nikola Miljković

Vse več je držav, ki odkrito podpirajo Aleksandra Čeferina, menda resnega kandidata za predsednika evropske nogometne zveze.

Čeprav Aleksander Čeferin še ni uradno napovedal kandidature za mesto predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa), se vse bolj zdi, da so možnosti, da se bo to zgodilo, zelo velike. Tudi zaradi tega, ker ima odvetnik iz Grosupljega več kot očitno precejšnji podporo po vsej Stari celini. Potem ko so ga pred dnevi pri kandidaturi podprli štirje Nordijci s Švedi na čelu, so zdaj enako storili tudi Italijani. Čeferin ima torej na svoji strani nogometne velikane, kar pomeni veliko, bržčas gre pričakovati tudi, da bo v kratkem dejansko uradno napovedal boj za naslednika Michela Platinija.

"Čakamo na potrditev kandidatov in njihovih programov. Podoba, ki najbolje nakazuje napredek programa na področju pomlajevanja in novih idej je podoba mladega in dobro podkovanega predsednika slovenske zveze Aleksandra Čeferina. Če bo slovenska zveza uradno objavila njegovo kandidaturo, jo bo italijanska odločno podprla," je Čeferinu podporo izrekel prvi mož predsednik italijanske FIGC Carlo Tavecchio.

vszi