Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.06.2016 18:56:08
Deli članek:

Gazzetta in RAI: Reja bo slovenski selektor

Profimedia

Novica je prišla iz Italije in je pravzaprav manj presenetila, kot bi sicer. Da bo Edy Reja sedel na slovensko klop je bilo namreč že večkrat v zraku, morda je celo vseskozi, in ni vrag, da se bo prej ali slej res zgodilo.

Skratka, potrditve te novice so iz ure v uro kar deževale. Začelo se je z uradno stranjo prestižne Gazzette, ko pa je bila novica objavljena še na teletekstu državne televizije, je dvom skoraj v celoti izpuhtel. Kar je motilo pri vsem skupaj, je dejstvo, da Slovenija ima selektorja – celo takšnega, ki je navkljub neuspešnim kvalifikacijam za evropsko prvenstvo dobil podporo vodstva Nogometne zveze Slovenije in s prijateljskimi tekmami (prav danes je v Stožicah na sporedu obračun s Turčijo) moštvo pripravlja na nov ciklus. Da se Srečku Katancu stolček maje, bi pritrdil marsikdo, do takšne ugotovitve bi zlahka privedla tudi povprečna gostilniška debata.

Skratka, če gre verjeti številnim italijanskim medijem, je Edy Reja zapustil klop Atalante, na katero je sedel pred dobrim letom, razlog pa je slovenska ponudba, ki jo ima na mizi in jo poželjivo gleda. Italijanski strateg, ki je bil pred 70 leti rojen v Ločniku ali po italijansko Lucinicu (streljaj od stare Gorice, torej v neposredni bližini slovensko-italijanske meje), je po očetu Slovenec in mu zato vodenje slovenske izbrane vrste predstavlja, ne le velikega izziva v tekmovalnem pogledu, ampak tudi izjemno čast. V svoji dolgoletni trenerski karieri je vodil številne italijanske klube, tudi Napoli in Lazio, kot najbolj zveneča, v sezoni 2009/10 pa je, zanimivo, prečkal mejo in prevzel splitski Hajduk.

Kaj se bo v naslednjih urah ali dneh prav zares zgodilo, je vprašanje. Če gre verjeti, da je tam, kjer je dim, tudi ogenj, bo nemara res prišlo do spremembe na slovenski klopi. Potemtakem bi Reja po Bojanu Prašnikarju, Zdenku Verdeniku, Srečku Katancu, Branku Oblaku, Matjažu Keku in Slaviši Stojanoviću postal sedmi slovenski selektor. Katanec pa bi v tem scenariju nocoj še zadnjič vodil slovensko izbrano vrsto.