Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.03.2016 21:43:38
Deli članek:

Novi časi, novi dresi (foto)

Nikola Miljković

V Kopru so predstavili nov dres slovenske nogometne reprezentance, v katerem bo slovenska izbrana vrsta zaigrala že na sredini prijateljski tekmi z Makedonijo.

Reprezentanti so z novim videzom zadovoljni in, kot je povedal vratar Jan Oblak, upajo, da jim bo pomagal do velikih uspehov. Dres sicer nosi tudi ekološko noto. Nov dres proizvajalca Nike je namreč sestavljen iz recikliranega poliestra.
Tudi nov dres ohranja stilizirano podobo Triglava, v podobi za domače tekme prevladujeta svetlo modra in bela, pri dresu za gostovanja pa zelena barva.
Prvi vtisi slovenskih reprezentantov nad novo podobo, s katero bodo zastopali slovenske barve na nogometnih zelenicah, so bili pozitivni. Prvemu vratarju Oblaku so nove barvne kombinacije všeč. "Upam, da nam bo pomagal do velikih uspehov," je dejal Jan.

Nikola Miljković


"Čas gre naprej in tako tudi dresi," pa je ugotavljal kapetan Boštjan Cesar, ki je že potegnil primerjave med prejšnjimi, po njegovem preširokimi, in zdajšnjimi dresi.
Ob predstavitvi na koprskem potniškem terminalu, kjer so podobo novega dresa razstavili čez tri velike kontejnerje, pa je beseda seveda tekla tudi o novostih novega reprezentančnega cikla, ki ga zaznamujejo številni odhodi.
"Te odločitve je treba spoštovati in se vsakemu posebej zahvaliti," je poudaril Cesar. O novih članih reprezentance pa je dodal: "To so kakovostni igralci. Naredili smo šele en trening do zdaj, tako da težko rečem, v kakšnem stanju so in kakšni so kot igralci, ampak zagotovo pa se morajo hitro prilagoditi naši reprezentanci in tukaj sem jaz in starejši igralci, da jim pomagamo in verjamem v to, da se bodo hitro vklopili."
Oblak pa je glede morebitnih ponudb za prestop izpostavil, da je pri Atleticu zelo zadovoljen: "Mislim, da igramo na nekem nivoju, da imamo kakovostno ekipo in klub ima velike ambicije, tako da jaz ne razmišljam prav veliko o prihodnosti. Gledam iz dneva v dan, tako da zaenkrat se vidim tukaj, kjer sem in sem zelo zadovoljen."

Nikola Miljković


O novi vlogi prvega vratarja, pa Oblak svari, da gre za odločitev selektorja, koga bo postavil v gol. Sicer pa mu nova vloga ne predstavlja dodatnega pritiska: "To je samo ena dobra velika stvar in bom zelo zadovoljen z vsako priložnostjo, ki mi jo bo dal."
Na bližnjih prijateljskih tekmah rezultat ne bo zanemarljiv, sta bila podobnega mnenja tako Cesar kot Oblak. "Ampak najbolj pomembno je, da se čim bolj uigramo do septembra in potem, ko pridejo na vrsto kvalifikacije, odigramo tako, da bomo blizu tega cilja, kjer želimo biti," je poudaril Oblak.
"Imamo še veliko rezerve, posebej v igri. Upam, da bomo pokazali že proti Makedoniji. Vemo, da je kratek čas do tekme, ampak moramo napredovati v igri," je izpostavil vezist Josip Iličić. Sam ocenjuje, da se bodo novi igralci dobro vklopili.
"Mislim, da je najbolj pomembno, da se vsak igralec, tako jaz kot drugi, najbolje počuti, ko igramo dobro, ko se igra nogomet, in to je pomembno za vsakega igralca," je še Jojo.