Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
21.03.2016 12:55:23
Deli članek:

Navdušujoč Leicester rakavega bolnika ohranja pri življenju

Tonyju Skeffingtonu so zdravniki lani napovedali le še nekaj tednov življenja, zdaj pa pravi, da ga pri življenju ohranja le še Leicester, ki se v Angliji bori za naslov prvaka.

Tony Skeffington je Avstralec, ki pa že vse življenje navija za angleškega premier ligaša iz Leicestra. Ta velja v letošnji sezoni za eno največjih presenečenj v Evropi, saj je v močni konkurenci v najboljšem položaju za naslov prvaka, v hrbet pa mu gledajo celo velikani, kot so Arsenal, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea in ostali.

In ravno zaradi tega je Tony v tem trenutku eden najsrečnejših ljudi na svetu. Še več, uspeha Leicestra je po njegovem mnenju edina stvar, ki ga ohranja pri življenju. Pri Tonyju so namreč zdravniki lanskega marca odkrili neozdravljivega raka in mu napovedali le še štiri tedne življenja. Takrat se je Leicester boril za obstanek med elito, danes pa je najresnejši kandidat za naslov prvaka.

"Ko gledam, kako se je Leicester lani boril za obstanek, danes pa mu gre v prvenstvu tako dobro, mi pomaga v bojuz boleznijo. Ko so mi napovedali le še štiri tedne življenja se je Leicester pobiral, pobirati pa sem se začel tudi jaz. Če se osredotočim an nekaj tako pozitivnega, se počutim bolje. Prepričan sem da bo dočakal konec sezone," je dejal 51-letni navijač Leicestra.

Da mu dobre predstave njegovega kluba precej pomagajo, je potrdila tudi žena Donna. "Zaradi Leicestra je še živ."

Tony je celo upal, da bo lahko odletel v Anglijo, kje si je želel ogledati vsaj eno tekmo, toda zaradi slabega zdravstvenega stanja si tako dolge poti z letalom ne more privoščiti. Zato so pa za izjemno potezo poskrbeli nogometaši sami, ki so zvestemu navijaču v Avstralijo poslali klubsko zastavico, na katero so se vsi podpisali, zraven pa priložili še fotografijo njegovega najljubšega nogometaša Andyja Kinga.

"Ko je Andy slišal za njegovo zgodbo, smo se dogovorili, da mu bomo poslali avtograme in fotografijo. Želimo mu ve najbolje in smo veseli, da so mu dobri rezultati pomagali," je spregovoril predstavnik kluba Alan Birchenall.

To pa še ni vse, Tony je eden tistih navijačev, ki so pred začetkom sezone stavili, da bo Leicester osvojil naslov prvaka. Vložil je 20 avstralskih dolarjev, v primeru uspeha pa bo na koncu zaslužil kar 60.000 avstralskih dolarjev (40.450 evrov). "Bolj si želim uspeha, kot pa denarja," je spregovoril na to temo in v smehu dodal: "Gre za veliko denarja, to pa samo zato, ker je žena pritisnila napačen gumb. Mislil sem vložiti 2 dolarja."

Andy King