Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
21.03.2016 11:30:51
Deli članek:

Vučkić ohranil Wigan v boju za napredovanje (video)

vszi

Harisa Vučkića je njegov Newcastle v tej sezoni posodil tretjeligašu Wiganu.

Triindvajsetletni napadalno usmerjeni vezist pa letos vseeno nima ravno veliko razlogov za zadovoljstvo. V dozdajšnjih 37 prvenstvenih krogih je nastopil na vsega devetih srečanjih, niti enega pa ni odigral v celoti.

Podobno je bilo tudi konec tedna, ko je v dvoboju Wigana in Bradforda na igrišče prišel v 59. minuti. Toda po zadnjem sodnikovem žvižgu je bil prav slovenski nogometaš tisti, ki se je znašel v soju žarometov.

V 80. minuti se je namreč podpisal pod edini zadetek na tekmi, s katerim je svojemu moštvu prinesel zelo pomembne tri točke v boju za napredovanje v drugo ligo.

Vučkić se je odlično znašel v kazenskem prostoru, ko je enemu izmed njegovih soigralcev žoga ušla, je bil prvi pri njej prav Domžalčan, ki je nato v dveh korakih preigral branilca in vratarja, ter jo z levico poslal v prazno mrežo.

To je bil Vučkićev drugi prvenstveni zadetek v sezoni, prvega je v začetku lanskega decembra dosegel Sheffield Unitedu, enkrat je v polno meril še v tekmovanju mladinskih ekip (avgusta 2015).