Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
21.03.2016 12:54:36
Deli članek:

Cvijanović zabil in se veselil uvrstitve v finale pokala (video)

vszi

Potem ko Matjaž Kek predvsem v drugem delu lanske sezone ni več računal na njegove usluge, se je Goran Cvijanović razšel z Rijeko. Do sredine oktobra je bil brez kluba, nato pa do konca jesenskega dela branil barve 'svoje' Gorice.

Toda ob koncu koledarskega leta se je odločil sprejeti nov izziv in se drugič v karieri podal v tujino. Če je v prvo igral v sosednji Hrvaški, ga je tokrat pot odpeljala na Bližnji vzhod. Tam se je za enoinpolletno sodelovanje dogovoril s kuvajtskim Al Arabijem.

Slednji po nepopolnih dvajsetih krogih na prvenstveni lestvici drži drugo mesto, konec tedna pa se je uvrstil v finale Emirjevega pokala. V polfinalu je bil s 4:0 boljši od zadnjega finalista tega tekmovanja Al Salmiyaha.

Zanimivo je, da se je prvi polčas končal brez zadetkov, Al Arabi je tako prvič v polno meril šele v 71. minuti. Ta zadetek je tekmeca povsem potolkel in Al Arabi je dve minuti pozneje podvojil svoje vodstvo, v 85. minuti je bilo 3:0, ko je v polno meril bivši član Maribora.

Slovenski vezist je uspešno zaključil odlično izveden protinapad, ki so ga njegovi soigralci začeli v srcu svojega kazenskega prostora. Sledili sta dve hitri podaji in samostojen prodor enega izmed Al Arabijevih nogometašev, ki je akcijo zaključil tako, da je pred vratarjem podal povsem samemu Cvijanoviću, temu pa ni bilo težko zadeti prazne mreže.