kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 16.11.2015 17:55:45

Zadnje selektorjeve in kapetanove misli

Drago Wernig - TAKA
Slovenski reprezentanti opravili trening v Ljudskem vrtu.

"Pred nami je druga polovica tekme, vemo, kaj moramo storiti, da gremo na evropsko prvenstvo. Prepričan sem, da je to možno, če bomo 100-odstotni in še več, zavedamo se priložnosti. Nihče ni poškodovan, v ekipi je vse okej," je na zadnjem srečanju z novinarji pred jutrišnjo povratno tekmo z Ukrajino tekmo v Mariboru povedal slovenski strateg Srečko Katanec. 

katanec dw
Drago Wernig - TAKA

Zaveda se težke naloge, ki je pred ekipo. "Ukrajina je v prednosti, vsak, ki se spozna na nogomet, ve, da bo težko, ni pa nemogoče. So v boljšem položaju, nogomet pa je takšen, da že en gol precej spremeni. Iz prve tekme smo se naučili, da moraš vsako priložnost, ki se ti ponudi, znati izkoristiti. Sam sem videl, da smo dobro nadzorovali tekmo, a nismo bili dovolj agresivni. Gola nismo dali iz ugodnih položajev, tako da nas čaka težko delo, saj bomo morali biti hkrati agresivni in mirni," je dejal Katanec.

ZDAJ ŠE BOLJ VERJAMEMO
Tudi ekipa, to je na novinarski konferenci zastopal kapetan Boštjan Cesar, se zaveda težke domače tekme, ki pa jo bo pospremil poln stadion. "V nedeljo smo si pogledali prvo tekmo, zdaj še bolj verjamemo, da lahko jutri presenetimo Ukrajino. Prav gotovo moramo biti od prve do zadnje minute zbrani, pristop iz Ukrajine pa dvigniti za nekaj odstotkov. Igramo doma, pred našimi navijači nam bo lažje," je dejal kapetan.

cesar dw
Drago Wernig - TAKA
LAČNI DOBREGA REZULTATA

Glavna težava na gostovanju je bil prazen prostor do nasprotnih igralcev, pri čemer pa slovenski ni izkoristili nekaj redkih poskusov pred ukrajinskimi vrati. "Nismo bili dovolj blizu nasprotniku, pri drugem golu smo malo zaspali, nismo vedeli, kakšno ekipo pričakovati, da igra na močne posameznike. Svoje priložnosti so si pripravili, mi pa smo bolje zaigrali šele v zadnjih desetih minutah. Verjamem, da bo pristop na jutrišnji tekmi na najvišji ravni, da smo lačni rezultata, da lahko naredimo izid, ki bo razveselil celotno Slovenijo. Pristop mora biti od prve minute na najvišji ravni, ne bomo pa šli na glavo," je še povedal Cesar.

Članki iz rubrike