Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.11.2015 15:55:51
Deli članek:

Vezist stopil v gol in tri minute kasneje zablestel v – napadu!

vszi

Nogomet zna včasih spisati res neverjetne zgodbe, zdaj takšna prihaja z angleških nižjeligaških zelenic.

Iz Anglije prihaja zanimiva zgodba o tem, kako nepredvidljiv zna biti nogomet. V pokalnem tekmovanju FA Trophy, v katerem nastopajo polprofesionalne ekipe, sta se pomerila Bury Town in Herne Bay, sila dramatična predstava pa je ob koncu dobila nevsakdanji zaplet. Začelo se je že v sodnikovem podaljšku. Ko je vratar Buryja Neil O'Sullivan izven kazenskega prostora igral z roko, mu je sodnik upravičeno pokazal rdeči karton. Ker je trener Buryja že opravil vse menjave, je moral v gol stopiti nogometaš iz polja. Odgovornost je prevzel vezist Craig Nurse, ki je nekaj trenutkov kasneje postal mož odločitve. A ne zaradi dobre obrambe, zabil je namreč – gol!

Bržčas se sprašujete, kako mu je to uspelo, če je po sili razmer stopil med vratnici? Preprosto. Ko si je njegova ekipa v 94. minuti in pri zaostanku z 0:1 priigrala kot, je stekel na drugo stran igrišča, se zapodil v gnečo v tekmečevem kazenskem prostoru in imel tako dovolj znanja kot tudi ogromno sreče. Čeprav se je zdelo, da je izgubil ravnotežje in da bo pristal na zadnji plati, je namreč nekako le brcnil žogo in dosegel gol, s katerim je Buryju priigral še eno tekmo.

"Marsikaj se mi je tokrat zgodilo prvič. Prvič sem stopil v gol, prvič sem zabil gol kot vratar in prvič me je poljubilo toliko moških. Ne spomnim se veliko, vem le, da sem najprej prebijal čez veliko teles, nato pa naredil korak nazaj in prišel do žoge. Potem pa … Mislim, da moj udarec ni bil ravno najboljši. Če bi bil, potem bi bržčas zadel koga deseterice, petnajsterice, ki so se drenjali v kazenskem prostoru," je po dramatični tekmi z nasmeškom na obrazu razlagal nogometaš, ki sprva na tej tekmi sploh ne bi smel igrati, toda trenerju Benu Cheneryju zaradi številnih poškodb ni preostalo drugega.