Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
14.11.2015 11:53:49
Deli članek:

Martin O'Neill: Sploh nisem videl zadetka (video)

Reuters

Prvi polčas dvoboja dodatnih kvalifikacij za Euro 2016 sta v Zenici odigrali tudi BiH in Irska.

Srečanje je motila gosta megla, ki je celo grozila, da bi bila tekma prekinjena. Ampak na koncu sta ekipi odigrali predvidenih 90 minut, po katerih pa so bili bolj zadovoljni gostje.

Ti so si z rezultatom 1:1 pripravili odlično izhodišče pred ponedeljkovim povratnim obračunom v Dublinu. Irci so v 82. minuti povedli z zadetkom Robbieja Bradyja, tri minute pozneje pa je izenačil domači kapetan Edin Džeko.

"Za nami je težka tekma, bal sem se, da bo prekinjena in jo bomo morali nadaljevati v soboto, na koncu niti ni bilo slabo, ker smo jo odigrali do konca. Odlično smo se borili in si uspeli priigrati dober rezultat, ampak ni še nič odločenega," je dejal gostujoči selektor Martin O'Neill, ki je potem na zanimiv način odgovoril še na vprašanje, kako je videl Bradyjev zadetek. "Zaradi megle ga niti nisem videl."

Irci so se večji del tekme branili, zato je O'Neill že povedal, da bodo na svojem igrišču morali igrati drugače. "Morali bomo poizkušati zmagati, ker je BiH sposobna doseči zadetek, zato se moramo osredotočiti na to, kako bomo zmagali. Mislim, da si ne smemo privoščiti, da bi tekmeca kar čakali. V Zenici je bilo drugače, ker smo gostovali, na strani domačih je bilo tudi občinstvo. V Dublinu bomo več napadali, to bo naš cilj. Zadetek, ki smo ga dosegli v gosteh, je seveda veliko vreden, a ga lahko tekmec hitro izniči."

Precej manj razlogov za zadovoljstvo je imel selektor BiH Mehmed Baždarević: "Komentiram lahko samo prvi polčas, ker sem v drugem komaj kaj videl. Pričakovali smo težko tekmo in jo dobili, ampak nismo odigrali tako dobro, kot bi morali. Prvih 25 minut je bilo kar dobrih, tekmecu pa zaradi čvrste igre nismo uspeli zagreniti življenja. Nič ni izgubljenega, ostajam optimist. Če bomo boljši in še bolj odločni, bi lahko v Dublinu odigrali boljšo tekmo."